2 lucruri de care biserica locală are nevoie

Published by

on

infl view foto source

Brian Dodd, a publicat pe pagina lui un articol din care am extras două idei.

1)  Prima idee: Calitatea serviciilor noastre trebuie să fie atât de provocatoare, de relevantă și să aibă un așa nivel de excelență încât nimic din ceea ce lumea poate oferi să nu fie mai atractiv sau mai fascinant (The quality of our services must be so challenging, relevant, and have such a level of excellence that nothing the world could offer would possibly be as attractive or compelling.)

2)  A doua idee este că cu cât bisericile sunt mai capabile să identifice, să dezvolte și să implice un număr mai mare de leaderi și oameni cu influență, cu atât mai de succes și mai relevantă le va fi misiunea (Churches who are able to identify, develop, and unleash larger numbers of leaders, people with influence, the more successful and relevant their ministry would be.)

Aș critica prima idee dintr-un anumit punct de vedere: biserica atrage spre sfințenie, spre o viață nouă și spre separare de lume în primul rând prin proclamarea și manifestarea lui Dumnezeu. Când biserica îl înalță pe Cristos, oamenii sunt atrași și fascinați de El. Când biserica este dedicată lucrării Lui, Duhul Sfânt va înclina inimile oamenilor spre Isus. Pe de altă parte, îndemnul la o creștere calitativă a programelor bisericii este corectă. Bisericile care au pierdut ungerea, au pierdut și preocuparea pentru calitatea slujbei. Biserica nu va putea concura cu lumea. Nivelul de calitate al spectacolelor lumii este inegalabil în primul rând pentru că biserica nu este chemată să ofere spectacol, ci o prezentare clară, vie și însoțită de putere a Evangheliei. Da, cred totuși, că în multe biserici contemporane trebuie lucrat la calitate și la atractivitate. 

A doua idee este verificată în practică și confirmată de practică: echipa de conducere contează. Leadership-ul este determinant. Oamenii care influențează alți oameni din punct de vedere spiritual sunt oameni care au o puternică influență a Scripturii în viața lor, oameni influențați, iluminați de Duhul lui Dumnezeu. O biserică în care există asemenea oameni este o biserică vie, care se întărește și crește.

Leave a comment