Rugaciuni ascultate

 corean1.jpg

12 ostatici sud-coreeni au fost eliberaţi de talibani

Sursa, REALITATEA TV Joi 30 august 2007, 00:18

12 dintre cei 19 misionari sud-coreeni, răpiţi de talibanii din Afganistan la mijlocul lunii iulie, au fost eliberaţi. Eliberarea ostaticilor vine la o zi după încheierea negocierilor dintre talibani şi o delegaţie a Guvernului de la Seul. Se aşteaptă ca ceilalţi sud-coreeni să fie eliberaţi în următoarele zile.

Insurgenţii afgani au acceptat să elibereze toţi ostaticii după ce Guvernul de la Seul a promis că îşi va retrage trupele din Afganistan până la sfârşitul anului.

Talibanii au eliberat mai întâi trei femei, care au fost duse la centrul Comitetului Internaţional al Crucii Roşii. Alţi cinci ostatici – patru femei şi un barbat au fost eliberaţi după câteva ore, iar un alt treilea grup de patru persoane a fost predat Crucii Roşii în jurul orei 16.30, ora României.

La Seul, vestea eliberării celor 12 ostatici a provocat bucurie în rândul oamenilor obişnuiţi şi lacrimi în ochii rudelor.

“Printre cele trei femei eliberate de dimineaţă se află şi sora mea. Am vorbit cu părinţii mei la telefon şi au început să plângă de fericire pentru că fata lor se întoarce vie acasă”, povesteşte o rudă a unei ostatice.

Pe 19 iulie, 23 de misionari sud-coreeni au căzut în mâinile talibanilor. Rebelii afgani au anunţat că doresc eliberarea unui număr echivalent de deţinuţi talibani şi retragerea trupelor sud-coreene din Afganistan. Negocierile dintre talibani şi autorităţile afgane au eşuat şi doi dintre ostatici au fost executaţi. O delegaţie de la Seul a venit atunci în Afganistan pentru a trata direct cu talibanii. În urma negocierilor, două femei din grup au fost eliberate în semn de bunăvoinţă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s