Cum ne îmbrăcăm, cum ne tundem, ce cântăm etc

sau: de ce să educăm dacă putem să poruncim 🙂

eye.jpg

Joi, 04.10.2007, a apărut pe blogul cultului penticostal publicarea unui regulament referitor la ţinuta, comportarea etc în bisericile penticostale.

E bine să cunoaştem care e viziunea.

O puteţi citi aici unde şi comentariile sunt interesante 🙂 sau 😦

sau o puteţi descărca aici.

Advertisements

6 thoughts on “Cum ne îmbrăcăm, cum ne tundem, ce cântăm etc

 1. Din pacate sunt unii oameni care pentru o singura chestie desconsidera pe toti cei din jur. Printre acesti oameni vad ca te numeri… NU te-a interesat niciodata ca prin cei din fruntea cultului ai tu libertate ca si penticostal… dar iti permiti sa spui “Joi, 04.10.2007, a apărut pe blogul cultului penticostal…” – CARE BLOG?
  Ala nu e blogul oficial… e anti-oficial…

  Take care

 2. Draga Laurentiu,
  ai citit grabit si “montat”. Dar e OK, mai putin urarea din final (Take care) care poate fi interpretata si ca amenintare, fapt care nu suna bine (pentru tine, pe mine mă lasă rece).
  Dragul meu, daca citesti atent, eu am scris ca articolul merita toata desconsiderarea, chiar daca tu ai inteles ca ma refer la persoane. Oricum, ca sa te lamuresc, eu nu am o parere conturata, nici pozitiva si nici negativa despre cult sau despre conducătorii cultului. Prea putine informatii despre ce se face acolo ajung la noi. Cat despre libertate…ti se pare ca independentii au libertate mai putina? Fii serios!
  Ce reprosez eu nu e deloc viziunea Cultului, sau ceea ce consideră Cultul a fi valoare; doar de la cap trebuie să vină direcţiile, nu? ÎNSĂ: nu poţi impune oamenilor bun-gust, eleganţă, decenţă, bun-simţ etc. Astea se educă, se învaţă, se predică şi se practică. La valori se aderă. Nu mă poţi îmbogăţi cu forţa, nu? Ti-as scrie mai multe, dar cred că ai înţeles punctul meu de vedere. Oricum, discuţia poate continua.
  Referitor la blogul cultului sau a necultului (a nu se citi greşit “incultului”), eu am găsit un blog cu denumirea asta. Sunt eu de vină că nu se ia nici o poziţie de la Cult? Cei de la wordpress sunt foarte atenţi la fraude, sens în care, o simplă cerere din partea cultului poate aduce blogul în nefiinţă. Dar, repet, e treaba cultului să clarifice lucrurile, să evite confuziile etc. Eu chiar mă aşteptam (se pare că am greşit) ca responsabilii de la cult să ia atitudine, motiv pentru care am inclus in postul meu si posibilitatea de download a articolului, pentru cazul că lincul va deveni inutil. Ar putea şi cultul să îşi facă site oficial, nu? Din moment ce Patriarhia are şi site, şi blog, şi radio şi va avea şi TV…altfel informaţia vine aşa cum vine şi o luăm aşa cum o primim şi nu putem fi acuzaţi de asta.

  Încă o chestie: tu zici că pentru o singură chestie desconsider pe nuştiucine…judecă te rog: dacă pentru că vin la biserică în blugi ei dau dreptul să fiu judecat ca păgân, ar trebui să fiu eu mai tolerant cu erorile lor? Ţine minte: lipsa de educaţie, de informaţie nu poate conduce decât la despotism. Aşa că libertatea de care vorbeşti e în mare pericol, so take care…

  În fine, sunt un adept al valorilor, al eleganţei, al decenţei, sunt un conservator în ceea ce priveşte doctrina, dar cred cu tărie că vremea inchiziţiei a trecut şi că, într-o lume care se îndreaptă fulgerător spre dictatură, biserica trebuie să rămână o insulă a îndreptării cu iubire şi cu argumente, iar argumentele să fie prioritar biblice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s