De ce am ales wordpress-ul

O explicaţie a simpatiei

 În timp ce Europa se smulgea din talazurile Evului Mediu printr-o iluminare demonică răspândită de o biserică ce deschidea zorii unei ere care făceau să sclipească miraculos şi senzual zeităţile adormite ale antichităţii, dezbrăcându-le de grotescul înspăimântător al superstiţiilor şi poleindu-le cu aura strălucirii imperiale ale antichităţii, în timp ce sudul Europei redescoperea valorile păgâne ale artelor plastice greceşti şi ale fastului Romei, în timp ce interesul pentru cultura şi arta antichităţii clasice se răspândea electrizant pe aripile Renaşterii, în centrul Europei Dumnezeu pregătea mecanismul răspândirii Cuvântului său. Acest mecanism consta în posibilitatea multiplicării rapide a textelor: tiparul.  

gutenberg-press2.jpg(Această presă tipografică este mult mai recenta, datand din sec XIX).

Realizarea acestei maşinării o datorăm lui Johann Gutenberg (1398-1468).

gutenberg.jpg

Invenţia lui Gutenberg a determinat o explozie informaţională în epoca renascentistă. Era suportul de care avea nevoie Reforma pentru a se propaga. Şi reformatorii au profitat din plin de avantajele tiparului. Europa a fost scindată fulgerător (de la Gutenberg la fixarea pe uşa bisericii din Wittenberg a tezelor lui Luther au trecut mai puţin de 50 de ani) în două blocuri de orientare: blocul secular al reinventării păgânismului şi blocul reformator al redescoperirii lui Dumnezeu. Olimpul şi Golgota au polarizat începutul secolului al XIV-lea bătrânul continent. 

Care e legătura cu wordpress?

Tributar Reformei, care la rândul ei  (dintr-un punct de vedere) e tributară presei tipografice,  am o afinitate, un ataşament sentimental, de noua găselniţă a tehnologiei: tiparul virtual. Între contul de tip youtube (pe care recunosc că îl vizitez) şi wordpress, îl prefer pe al doilea.

Ştiu că sunt subiectiv, dar fiecare cu subiectivismul său 🙂       

Advertisements

2 thoughts on “De ce am ales wordpress-ul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s