Recunoştinţă II (Prin Valea umbrei morţii…cu El)

             <Diagnosticarea     .    Operatia>

Pe 15 Mai eram consultat în Ungaria la Pecs (pentru cei care nu pot vizualiza linkul, câteva imagini AICI), undeva pe la ora amiezii . Aici mi s-a spus din nou că tumoarea era extrem de mare şi că trebuia să fie scoasă din creier chirurgical, că nu există medicaţie pentru resorbţia tumorii, dar că şansele de reuşită erau de 90-95% şi că singurele urmări posibile erau remanenţa unei slăbiciuni în piciorul drept, deoarece trebuia să se lucreze pe centrul motor. Câteva ore mai târziu eram în Budapesta. Un nou RMN, un alt specialist, aproximativ acelaşi rezultat: necesitatea unei intervenţii chirurgicale urgente deoarece tumoarea era uriaşă şi plasată extrem de periculor; mai mult, era puternic vascularizată, iar în cazul acestor tipuri de afecţiuni presiunea intracraniană şi tensiunea puteau creşte în orice moment cu efectul inundării creierului cu sânge şicu distrugerea unor părţi majore din creier.


În tot acest timp, de la aflarea diagnosticului la Tg-Mureş, odată ce vestea începea să circule printre cunoscuţi a început şi mobilizarea unui număr semnificativ de oameni pentru susţinerea mea. Încă de la început, problema financiară s-a rezolvat prin implicarea câtorva persoane, în primul rând a câtorva colegi, cărora le sunt recunoscător fiindcă cel puţin stresul strângerii banilor sau a vânzării unor bunuri ori a obţinerii unui credit a fost eliminat din start. Solidaritatea umană a început să se manifeste în jurul meu, din ce în ce mai mult, spiritual. Oameni din toate confesiunile, dintr-o mulţime de biserici, în Tg-Mureş, Mediaş, Aiud, Heria, Hunedoara, Moldova, în Spania, Anglia, SUA au intervenit înaintea lui Dumnezeu cu rugăciune, cu multă rugăciune. Zilnic şi în anumite zile în fiecare oră cunoscuţi şi alţii care au auzit de cazul meu îi cereau lui Dumnezeu să aibă milă. Zilnic primeam telefoane sau SMS-uri de susţinere şi încurajare sau oameni care se ofereau să mă ajute cu ceea ce aş fi avut nevoie.
Am decis să mă operez în Pecs.

Cred din tot sufletul că în luarea acestei decizii am fost condus şi inspirat de Dumnezeu. Doamne, îţi mulţumesc pentru că Tu mi-ai condus paşii, gândurile şi alegerea… mulţumesc Doamne că ai fost cu medicii care au realizat operaţia şi că mi-ai lungit şirul zilelor!

Am simţit puternic intervenţia lui Dumnezeu şi desfăşurarea unei călăuziri extraordinare din partea Sa, am simţit felul în care El lucrează prin oameni şi îi mulţumesc. Am simţit providenţa Lui nu doar eu, ci despre acest lucru pot mărturisi familia mea, naşii mei, oameni din biserica Filadelfia şi, cred, persoane din alte biserici.

Le sunt profund recunoscător soţiei şi mamei mele care mi-au dovedit cât de mult mă iubesc şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ele. Ar fi fost momentul ca soţia mea să se bucure de toată atenţia şi sprijinul meu fiind însărcinată cu cel de-al doilea copil, dar a fost dispusă la sacrificiul eforturilor drumurilor repetate (ex 700 km până la Pecs), a aşteptărilor pe holurile spitalelor, a vegherii lângă patul meu de spital, a imaginilor şocante pe care a fost silită să le vadă (în Budapesta, de ex, la parterul spitalului de neurochirurgie era secţia de traumatologie unde aşteptau pe tărgi sau în scaune o mulţime de accidentaţi, cu rănile la vedere, chinuiţi, o privelişte terifiantă…)

Le mulţumesc din suflet naşilor mei care şi-au sacrificat timpul şi confortul şi şi-au abandonat problemele pentru a fi cu mine în Ungaria, pentru a găsi medicii şi pentru a discuta cu ei toate detaliile, toate aspectele, programările, pentru dorul de copiii pe care i-au lăsat acasă, pentru momentele de panică pe care le-au trăit atunci când durata operaţiei continua să se prelungească şi nimeni nu ieşea de la blocul operator să le spună de ce. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că m-a binecuvântat cu astfel de prieteni care au fost dispuşi să ajute, să intervină, să facă sacrificii, să plângă şi să se bucure împreună cu mine.

Revenind la operaţie…

Spitalul:

Tumoarea:

 

             <Inapoi         Continuarea>

Advertisements

2 thoughts on “Recunoştinţă II (Prin Valea umbrei morţii…cu El)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s