Recunoştinţă III (din Valea Umbrei Morţii- IZBĂVIREA)

Operaţia a fost estimată cu o durată de 3-4 ore. În dimineaţa zilei de 2 iunie eram pregătit pentru intervenţia chirurgicală. Mi s-a făcut un nou RMN pentru punerea în evidenţă a traseului vaselor sanguine responsabile cu irigarea creierului, apoi am fost dus la blocul operator şi anesteziat. Ceea ce aveau să descopere medicii după desfacerea cutiei craniene a fost că situaţia era mult mai gravă şi mai complicată decât ceea ce estimaseră. Gravitatea consta în faptul că tumora crescuse între cele 2 emisfere cerebrale şi invadase şi artera principală care oxigenează creierul, că sângerarea era masivă şi că, pe măsură ce operaţia continua, semnele vitale începeau să slăbească.

Dimensiunile tumorii au fost- pentru corpul principal al acesteia- de 6,5X4,5X4 cm, la care se adăugau contururi neregulate care în unele zone puteau atinge împreună cu corpusul principal 8 cm. Medicii mi-au spus că este vorba de o tumoare uriaşă şi că este un miracol faptul că nu au existat manifestări ale acesteia, crize de pierdere a cunoştinţei sau tulburări de vedere ori de vorbire. Mai mult, sub presiunea tumorii glanda hipofiză, situată la baza creierului, a fost împinsă în fundul osos al formaţiunii denumite “şa turcească” situată într-o cavitate a osului stenoid; de asemenea, în jurul tumorii, pe emisferele cerebrale se vedeau edeme. Întrebând ce înseamnă în limbaj comun acestea, mi s-a spus că atât dimensiunea, dar mai ales amplasarea tumorii în cel mai rău mod posibil, au creat o gravitate deosebită a situaţiei.

De la 3-4 ore cât a fost estimată durata operaţiei, aceasta s-a prelungit până la aproape 8 ore.

A urmat terapia intensivă, monitorizarea electronică şi computerizată timp de mai bine de 48 de ore, apoi mutarea în salon. Evoluţia mea era neaşteptat de bună. Operaţia a fost un succes chiar şi pentru medicii spitalului din Pecs şi o uşurare şi o bucurie pentru cei de acasă.

Vederea de la fereastra spitalului:

La câteva zile după operaţie mi s-a umflat tot capul, iar ochii mi s-au tumefiat şinu puteam să-i deschid decât cca 1 mm. Arătam ca un chinez 🙂 … iată 2 poze:

Mulţumesc lui Dumnezeu pentru pentru mila Sa şi pentru faptul că ascultă rugăciunile. Îi mulţuesc că nu a lăsat să tremure mâna chirurgilor şi că i-a inspirat să ia deciziile cele mai eficiente.

Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi m-au susţinut cu banii, cu timpul, cu rugăciunile, cu încurajările lor.

Mulţumesc Bisericii FILADELFIA din Tg-Mureş pentru că zi de zi, timp de aprox 1 lună s-a rugat şi a postit în cel mai organizat şi iubitor mod. Mulţumesc colegilor mei din conducerea bisericii pentru felul în care au organizat lucrarea de mijlocire pentru situaţia mea, pentru felul în care au creat coeziunea în jurul cauzei mele.

Mă rog ca Dumnezeu să binecuvânteze pe fiecare din cei ce m-au sprijinit într-un fel sau altul, atât pe cei pe care îi cunosc, cât şi pe cei pe care numai El îi ştie.

Apoi, a venit şi momentul externării:

Vă mulţumesc tuturor celor care aţi fost alături de mine.

Aprecieri deosebite pentru personalul medical de la Pecs şi pentru modul admirabil cu care am fost tratat.

Am învăţat în spital, în orele cât eram singur şi în ceasurile nocturne în care nu puteam să dorm, că Dumnezeu- în omniprezenţa Sa- este atât de aproape de noi cât dorim noi să fie, că fiecare copil al Său este o capelă oriunde s-ar afla, chiar în spital, în călătorie, printre străini sau acasă, fiind permanent în inimile răscumpăraţilor Lui!

Am fost de la început hotărât să nu mă operez în România. Deşi există medici excelenţi în neurochirurgie chiar în Tg-Mureş, la 3 km de locuinţa mea, sistemul medical din ţara noastră este încă dezastruos. Ştiu asta din experienţa pe care am avut-o alături de iubiţii mei, întâi alături de tatăl meu (paralizat în urma unui atac ischiemic cerebral) şi apoi experienţa maternităţii la naşterea fiului meu, reinternarea soţiei mele care a fost externată deşi mai avea cheaguri de sânge în uter şi apoi reinternată şi înfundată cu antibiotice foarte puternice şi care prin lactaţie au trecut şi în bebeluşul de doar 2 săptămâni căruia aproape i-au distrus sistemul imunitar şi care, de atunci, aproape că nu mai are apetit pentru nici un fel de aliment… (Slavă lui Dumnezeu, amândoi sunt bine acum şi aşteptăm al doilea copilaş!)

Am fost încurajat să plec în străinătate şi de povestea lui Dan Sântimbreanu şi a poveştilor cu final fericit sau trist pe care el le-a publicat pe paginile blogului său, le puteţi citi şi voi Aici; Apropos, felicitări Dan pentru că ai crezut în Dumnezeu, pentru că ai biruit prin El! Multă binecuvântare, Dasanti!

Advertisements

12 thoughts on “Recunoştinţă III (din Valea Umbrei Morţii- IZBĂVIREA)

 1. Salut am si eu un foarte bun prieten 28 ani care are o tumoare pe creier abia descoperita si este internat la Fundeni in Bucuresti cei de acolo nu i-au dat sanse sa supravietuiasca operatiei. Eu din cate vad in RMN-ul tau este mult mai mare decat a lui localizata in partea stanga pe scoarta. Ore cei din Ungaria pot sa-l salveze?
  Cu Multumiri
  Andries Silviu
  silviu.andries@yahoo.com
  0744193609

 2. Draga Silviu, din cate am citit pe net si mai ales povestile publicate de dasanti, o interventie in strainatate este cu mult preferabila unei operatii in Romania. Din pacate Hanovra este extrem de scumpa, eu din aceste considerente am ales Ungaria. Din 2009 se pare ca o parte a costurilor cu tratamentele in Ungaria vor fi decontate de statul roman. Oricum, va recomand cu toata caldura si increderea spitalul de neurochirurgie din Pecs, unde va trebui sa va programati pentru consult. Neurochirurgul va trebui sa vada intai RMNul si dansul va va spune exact care sunt riscurile, sansele de reusita etc. Programarea pentru discutia prealabila se face din timp, acuma va vor incurca si sarbatorile de iarna. Apoi, in functie de lista de asteptare urmeaza sa fiti programati pt operatie in cateva saptamani. Eu am fost super bine tratat, iar dl dr. Doczi Tamas este un specialist recunoscut in Europa. De altfel intreg personalul e dedicat si cu o atitudine excelenta fata de pacienti.
  Primul lucru care pe mine m-a facut sa caut tratamentul in strainatate a fost faptul ca toti demnitarii romani se opereaza in strainatate, desi sunt convins ca in Romania Taricean, Nastase, Basescu ar fi tratati super, ei aleg totusi spitale din afara romaniei. Multa sanatate, si Dumnezeu sa va calauzeasca cum e mai bine!

 3. Ma bucur foarte tare pentru reusita ta. Este prima poveste cu final fericit de cand surorii mele i-a fost depistat un meningiom calcifiat de 4 cm care presa nervul optic si impingea glanda hipofizara. Din nefericire, astazi sunt sunt 4 zile de la a doua interventie, operatia n-a fost chiar reusita. Localizarea ei si complicatiile ce au survenit in timpul operatiei nu i-a permis medicului ei neurochirurg sa poate face mai mult, de altfel un om de exceptie. Operatia a durat foarte mult. A inceput la 9-10 dimineata si s-a sfarsit a doua zi la 4 dimineata. A rams cu o hemipareza la gura si o alta la mana si piciorul stang. Medicul a fost foarte dezamagit ca n-a putut face mai mult. Sansele ei se pare ca sunt sumbre pentru un viitor nu foarte indepartat. Citind povestea ta, m-am gandit ca poate un miracol i s-ar putea intampla si ei. Crezi ca am putea sa ne consultam cu un medic de acolo? Sa-i trimitem rezultatul RMN-ul de la ultima operatie? Ne-ai puta da adresa si un mail eventual,sa ne putem interesa?
  Roxana

 4. As dori sa iau legatura cu dumneavoastra pentru a va cere informatii despre clinica.

 5. Buna ziua ma numesc Bosescu Iuliana Nina si am o problema de sanatate care s-a soldat cu 5 interventii chirurgicale pe coloana , dintre care una cu un implant de tija. Din nefericire rezultatul nu a fost pe masura asteptarilor de revenire, boala agravandu-se tot mai mult. In urma consultului si discutiei cu Profesorul Veres Robert de la Budapesta, dansul mi-a zis ca pentru chisturile pe care eu le am la coloana in zona sacrata, nu pot sa fiu ajutata nici la Budapesta. Dar din fericire exista un medic la spitalui Pecs [page] care ma poate ajuta cu siguranta. Dorinta mea este doar sa aflu adresa exacta a acestui spital si numele medicului care se ocupa cu asa ceva. Daca exista cineva care ma poate ajuta cu aceasta adresa si numele medicului va rog frumnos sa imi raspundeti si Dumnezeu sa va aibe in paza sa. Cu multumiri Bosescu Iuliana Nina

 6. #

  Buna ziua ma numesc Bosescu Iuliana Nina si am o problema de sanatate care s-a soldat cu 5 interventii chirurgicale pe coloana , dintre care una cu un implant de tija. Din nefericire rezultatul nu a fost pe masura asteptarilor de revenire, boala agravandu-se tot mai mult. In urma consultului si discutiei cu Profesorul Veres Robert de la Budapesta, dansul mi-a zis ca pentru chisturile pe care eu le am la coloana in zona sacrata, nu pot sa fiu ajutata nici la Budapesta. Dar din fericire exista un medic la spitalui Pecs [page] care ma poate ajuta cu siguranta. Dorinta mea este doar sa aflu adresa exacta a acestui spital si numele medicului care se ocupa cu asa ceva. Daca exista cineva care ma poate ajuta cu aceasta adresa si numele medicului va rog frumnos sa imi raspundeti si Dumnezeu sa va aibe in paza sa. Cu multumiri Bosescu Iuliana Nina Adresa mea unde pot fi contactata si nr. de tel. este urmatoarea:bosescu_iuliana73#yahoo.com nr. de tel.0728271433 Va multumesc si va rog sa imi raspundeti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s