Vor veni electoralele…

Vor veni alegerile şi, odată cu ele, vor bate iarăşi la porţile bisericilor neoprotestante candidaţii diferitelor formaţiuni politice. Încă din 2002 membrii cutelor neoprotestante au fost evidenţiaţi ca o categorie deloc neglijabilă de alegători, în 2002 doar la nivelul cultelor evanghelice existând peste 600.000 de persoane cu drept de vot (sursa AICI), din aproximativ 9 milioane de alegători cât era necesar anul trecut pentru validarea unui referendum (sursa AICI). Ei bine, unii dintre aceşti politicieni vor veni din nou cu sloganuri creştine dar doar ca să ia şi nu trebuie crezuţi cu privire la ceea ce vor promite. Mulţi dintre ei vă dispreţuiesc şi nu vor scăpa nici o ocazie pentru a demonstra că sunt aceiaşi activişti de partid comunist, cu vederi înguste, aceleaşi cadre de partid cu mintea neluminată, europeni doar declarativ dar preistorici şi cu cerul gurii vânăt.

Analizând felul în care au votat reprezentanţii poporului pentru acreditarea Institutului Teologic Penticostal (ITP) am constatat că pe primele două locuri în topul partidelor care se opun libertăţii religioase (aici libertăţii evanghelice) sunt PRM în proporţie de 25% şi PSD în proporţie de 10%. Acest calcul este unul grosier şi foarte favorabil celor 2 partide dacă ţinem cont că la votarea legii au lipsit cca 100 de deputaţi. Deci, credeţi-mă, dacă socotim că de la cele două partide au lipsit deputaţi, atunci opoziţia lor faţă de cultele protestante devine cu adevărat înspăimântătoare. Nu am stat însă să caut lista prezenţilor, dar evident e că din numărul celor 105 parlamentari PSD 9 au votat contra acreditării ITP, în timp ce din 22 deputaţi PRMişti au votat împotrivă 4 (vezi structura Parlamentului AICI).

Ceea ce vreau să spun e că partidele (PSD & PRM) care au votat cu o proporţie atât de mare contra Evangheliei, ar trebui să fie ignorate de protestanţi şi neoprotestanţi la alegeri.

Zic rău?

Oricum, cu toată opoziţia unora şi cu tot absenteismul altora, ITP a primit acreditarea!

A, am uitat să menţionez că şi PDul, prin mânuţa fostului ministru al învăţământului, a tras ţeapă nu doar studenţilor protestanţi ci şi celor de la facultăţile celorlalte culte neortodoxe, adică DUPĂ perioada licenţelor a publicat ordinul conform căruia teologia va fi de 4 ani in loc de 3, inclusiv pt studenţii care au fost admişi în anul 2005. Jenant!


Advertisements

One thought on “Vor veni electoralele…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s