Gânduri de-ale cuiva

Cineva (nu ştiu cine) scrie aproape zilnic nişte meditaţii frumoase, iar eu le primesc tot aproape zilnic pe email de la altcineva (ştiu de la cine). Aceste gânduri pot fi lecturate în arhiva accesibilă aici. Cel de astăzi mi-a plăcut în mod deosebit. Îl redau în continuare:

 A FACE PE PLAC OAMENILOR          

…..ca niste robi ai lui Hristos, care fac din inima voia lui Dumnezeu….” Efeseni 6:6

 

Ai nevoie de curaj pentru a te lasa condus de Duhul lui Dumnezeu. Nu e usor sa spargi tiparele familiei sau sa pasesti în afara limitelor impuse de altii. Când faci asta, vei întâmpina critici, asemeni lui Isus. Când ceilalti ziceau: „Nu este El fiul tâmplarului?” (Matei 13:55) voiau de fapt sa zica: „Ar trebui sa-si vada locul!” La fel ti se va spune si tie.

Doua feluri de oameni vor cadea întotdeauna: cei care nu asculta de nimeni si cei care asculta de toata lumea. Pavel scria: „fiecare din noi are sa dea socoteala despre sine Însusi lui Dumnezeu.” Romani 14:12 La audierea finala, vei da socoteala numai lui Dumnezeu. In ziua aceea îti vei da seama nu doar ca este gresit sa judeci pe altii, ci la fel de gresit este si sa lasi parerile altora sa te controleze, ratându-ti astfel destinul. Prea des actiunile ne sunt dictate nu de un scop ci din dorinta de a fi pe plac. Ne pasa asa de mult de ceea ce gândesc anumite persoane încât la fiecare pas privim peste umar ca sa vedem daca acele persoane ne zâmbesc sau se strâmba. Dumnezeu spune: „Sa nu ai atti dumnezei în afara de Mine.” Exod 20:3 Vei spune: „Dar eu nu ma închin la idoli!”O faci însa de fiecare data când preferi sa-i impresionezi pe altii în loc sa asculti de Dumnezeu. Tu esti copilul lui Dumnezeu si prima ta responsabilitate este sa asculti de El, iar a doua sa-ti traiesti viata la potential maxim. Traind cu un scop este adevaratul mod de a trai. Orice altceva se numeste simpla existenta.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s