Monitorul (2)

Pecs, 12.XI.2008

 

index1

 

Colegul meu de salon se pregateste sa plece acasa, la Budapesta. Va continua tratamentul acolo.

Nu-mi dau seama ce varsta are. Din cauza chimioterapiei si-a pierdut complet parul, inclusive genele si sprancenele. Aseara mi-a spus ca face chimioterapie din ianuarie. Nu l-am intrebat, dar presupun ca nu face zilnic. L-am intrebat de ce nu a facut tratamentul acasa. Mi-a zis ca prietena lui e studenta in Pecs si a venit sa fie impreuna cu ea, dar cum tocmai se despartisera, se intoarce la Budapesta.

 

Mi s-a parut foarte ciudat sa constat ca este total dedicate antrenamentelor de autodezvoltare sau autovindecare. Citeste o carte din acelea care au invadat si rafturile librariilor de la noi, carti care promoveaza discipline ce amesteca de-a valma precepte crestine gresit citate sau smulse din context, cu asane yoga si elemente de meditatie transcedentala si care promit ca urmand calea descrisa vei gasi IN TINE lumina, prosperitatea si vindecarea.

 

Ma uit la el (cum mediteaza) cu un fel de mila. Ce poate gasi inauntrul lui? Oricat s-ar stradui, oricate carti de felul acesta ar studia, IN SINE, daca va gasi ceva, va gasi cel mai probabil cancer, chimicale si toxine varate intravenous vreme de aproape un an, o inima golita de proaspata despartire.

 

Autodezvoltarea are un schelet theoretic unic, o schema pe care se cladeste o astfel de teorie, dar care este altfel imbracata cu fiecare alta carte. Acest schelet este format din pasi sau niveluri sau etape care pornesc de la intelegerea universului prin analiza interiorului propriu (care este parte a universului, dar care reflecta universul ca intreg) trec la prezentarea in exterior prin verbalizarea valorilor intelese sau gasite inauntru si ating succesul prin faptuire, prin manifestarea activa.

 

Pare destul de crestineste la prima vedere, dar inselatoria e cu atat mai periculoasa. Iata ceea ce face ca totul sa fie gresit: cauti IN TINE, spui ce ai gasit IN TINE si faci ceea ce vrei TU pentru a te realiza PE TINE, AICI si ACUM.

 

Scriptura insa zice: Din EL, prin EL, pentru EL, EL prin mine, EL in mine, eu impreuna cu EL, pentru CEILALTI si pentru VESNICIE.

 

Autoperfectionarea, Autodepasirea, Autodezvoltarea, Autodesavarsirea, Unirea cu absolutul, bautul de pisat, spiralele, extazul mistic si altele urmeaza o schema de genul:

1, proiectarea mentala asupra universului

         clarifica-ti propriile scopuri

         clarifica-ti propriile vise

2, emiterea efectiva in univers

         constientizarea scopurilor si viselor (prin concentrare si vizualizare)

         comunicarea acestora catre altii (verbalizare)

3, receptionarea raspunsului universului (creierul uman e un fel de emitator radio, emitand in univers ganduri, imagini, sentimente etc, dar e si o antenna radio, care daca prin antrenament se regleaza pe frecventa corecta, va receptiona undele cosmice ale intelepciunii tuturor fiintelor superioare care au emis etc etc)

         recunoasterea momentelor favorabile, a energiilor si locurilor necontaminate cu energii rele, a portilor sau portalurilor pe unde se primesc fara bruiaje undele energetice

4, folosirea energiilor positive

         actioneaza energizat pentru indeplinirea scopului descoperit la pasul 1

5, ramanerea in armonie cu universul

         sensibilizarea chakrelor, ochiului 3, creierului etc pentru acuratetea prinderii si emiterii de semnale

 

Am observat ca promotorii acestor practici sunt persoane alunecoase, care fac afirmatii foarte seducatoare pentru oamenii in dificultate sau afirmatii sustinute de doar propria traire mistica, oameni cu o charisma apparent puternica si o mimica ce combina impresia de visare, de traire in alta dimensiune cu impresia de autoritate, raspunsuri cu doua intelesuri, zambet ironic si intelegator fata de “nepriceputul” care pune la indoiala afirmatia inteleptului etc. Guru in toata regula, chiar daca se vor duhovnici sau preoti sau medici sau terapeuti. Testul la care cad cel mai repede, insa, este etica si morala indoielnica pe care nu se pot abtine sa nu o afirme prin proclamarea unei permisivitati bazate pe conceptual ca IN TINE vei gasi ce e bine si ce e rau, ca odata energizat sau luminat TU esti masura tuturor lucrurilor, ca superioritatea spiritului se realizeaza prin deschiderea ferestrelor biologice pentru receptarea energiilor creatoare ale universului… Si daca nu poti sa stai in lotus, te-ai lins pe bot de pacea si actiunea tamaduitoare a acestor energii  J

 

Am facut prima sedinta de raze. Nu am simtit nimica. Din felul cum vin doctorii si asistentele in salon ca sa ma intrebe mereu ce simptome am ca sa stie ce pilule sa-mi dea, presupun ca ar fi trebuit sa ma simt destul de rau. Nu simt nimic, ba chiar sunt in forma: am fost in centru, pe jos 40 de minute in colo si la intoarcere alte 40 de minute.

 

back-index1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s