Monitorul (17)

 Pecs, 10.12.2008

 

(Azi monitorizam si oameni din Scriptura 🙂 )

 

Unii va veti amintiti ca intr-una din postarile precedente (AICI) vorbeam despre comportamentul oamenilor “normali” in prezenta celor cu deficiente de auz. In dimineata aceasta am dat peste o relatare, care descrie comportamentul ciudat al unor oameni in prezenta unuia cu deficienta severa de vorbire.

 

Iata:

 

Dupa ce preotul Zaharia a avut instiintarea prin Ingerul Gavril ca va avea un fiu la batranete din sotia sa Elisaveta care era si ea inaintata in varsta si stearpa, evanghelistul relateaza ca Zaharia a fost lovit cu mutenie: “(Gavril:) Iată că vei fi mut, şi nu vei putea vorbi, până în ziua când se vor întâmpla aceste lucruri, pentru că n-ai crezut cuvintele mele, care se vor împlini la vremea lor”(Lc. 1:20). Deci omul nu putea sa vorbeasca, ceea ce nu inseamna ca nu putea sa auda. Totusi, cu ocazia taierii imprejur a pruncului, cand au auzit de la Elisaveta ca numele lui va fi Ioan, rudeniile au intrat intr-o agitatie si au vrut sa il intrebe pe Zaharia. Acuma, intrebarea adresata lui Zaharia putea fi pusa pur si simplu, el fiind doar mut. In schimb, zice Scriptura, ca “au început să facă semne tatălui său, ca să ştie cum ar vrea să-i pună numele” (Lc. 1:62).

 

Va dati seama cata creativitate si cat efort de imaginatie sunt necesare ca sa mimezi urmatoarea intrebare: “Cum vrei sa il cheme pe copilul tau?”

 

Cred ca aplicatia acestei invataturi este destinata in principal predicatorilor. Trebuie sa invatam din text ca atunci cand suntem la amvon si cei din sala asculta in liniste, nu inseamna ca daca fratii tac (ceea ce mi se pare normal) sunt surzi. Asa ca nu este cazul nici sa strigam, si nici sa-i improscam cu saliva pe cei din preajma amvonului. Ei tac fiindca asta e comportamentul de biserica, nu fiindca ar avea probleme cu urechile. Iar saliva predicatorului, spre deosebire de a Domnului (Mc. 7:33 si 8:23) nu este purtatoare de tamaduire ci de microbi.

 

Si daca tot vorbeam despre ingeri:

angel

back-index3

Advertisements

2 thoughts on “Monitorul (17)

  1. Nu am nici o legatura cu linkurile din josul articolului. Sunt generate automat de wordpress ca posibile conexiuni. Ignorati-le.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s