Evanghelia lui Satan (2)

A. W. P i n k :

O   a l t a   e v a n g h e l i e   (p a r t e a   I I)

In contradictie cu Evanghelia lui Cristos, evanghelia lui Satan invata mantuirea prin fapte. Ea inoculeaza justificarea in fata lui Dumnezeu pe baza meritelor umane. Fraza sacramentala a acestei evanghelii este “Fii bun si fa ce e bun” si evita sa recunoasca faptul ca nimic bun  nu locuieste in natura umana. Ea anunta salvarea prin purificarea caracterului, ceea ce inverseaza ordinea Cuvantului lui Dumnezeu care proclama un character purificat ca rod al mantuirii. Variatele ei ramificatii si organizatii sunt multiple. Temperare, Miscari de reforma, “Liga Socialista Crestina”, societati de etica si cultura, “Congresele pt Pace” sunt toate angajate (poate inconstient) in proclamarea evangheliei lui Satan –mantuirea prin fapte. Platforma promisiunilor este substituentul lui Cristos; puritatea sociala pentru regenerarea individuala, politici si filosofii, sunt substituenti ai doctrinei si ai evlaviei. Cultivarea omului vechi este considerata mult mai “practica” decat a fi un om nou in Cristos, pana acolo ca pacea universala este privita ca posibila separat de actiunea si reintoarcerea Printului Pacii.

Apostolii lui Satan nu sunt proprietari de cluburi sau traficanti albi de sclavi ci sunt in mare parte lucratori ordinati.  Mii dintre cei ce ocupa amvoanele noastre moderne nu mai sunt dedicati prezentarii adevarurilor fundamentale ale lui Credintei Crestine, ci s-au despartit de adevar si se tin de nascociri. In loc sa prezinte enormitatea pacatului sis a declare consecintele lui vesnice, ei il minimalizeaza declarand ca pacatul este in mare masura doar necunoastere sau ca pacatul inseamna absenta binelui. In loc sa-I avertizeze pe ascultatori sa se salveze  de mania care vine, il fac mincinos pe Dumnezeu declarand ca El este prea iubitor si milos pentru a putea sa trimita vreuna din creaturile sale la  chin vesnic. In loc sa declare ca  “fara varsare de sange nu este iertare”,  ei il simplifica pe Cristos la un maret Exemplu indemnandu-I pe asculatori sa mearga pe urmele Lui.  Pentru ei a trebuit sa se spuna ca întrucât n-au cunoscut neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, au căutat să-şi pună înainte o neprihănire a lor înşişi, şi nu s-au supus astfel neprihănirii, pe care o dă Dumnezeu (Rom. 10.3). Mesajul lor poate parea foarte plauzibil si ei pot parea foarte laudabili, insa citim despre ei ca Oamenii aceştia sunt nişte apostoli mincinoşi, nişte lucrători înşelători, care se prefac în apostoli ai lui Hristos. Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. Nu este mare lucru dar, dacă şi slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfârşitul lor va fi după faptele lor.(2 Cor. 11:13-15).

In plus, fata de faptul ca astazi sute de biserici sunt fara lideri care sa declare cu credinciosie intreg planul lui Dumnezeu si care sa prezinte Calea Lui pentru mantuire, trebuie sa facem fata faptului ca majoritatea oamenilor din aceste biserici nu sunt deloc dispusi sa invete ei insisi Adevarul. Altarul familial, unde o portiune de Cuvant ar trebui citita zilnic, chiar si in casele crestinilor declarati, este considerat pe scara larga un obicei al trecutului. La amvon Biblia nu este expusa, iar in banci nu este citita. Pretentiile acestei epoci grabite sunt atat de numeroase, incat multimile au putin timp si si mai putina dorinta sa se pregateasca pentru intalnirea cu Dumnezeu. Atata timp cat majoritatea este prea indolenta sa faca cercetari pentru sine, a lasat la mila acelora pe care-I plateste sa caute pentru ea, oameni care le-au inselat increderea studiind si predicand evenimente economice si probleme sociale in locul Descoperirilor lui Dumnezeu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s