Evanghelia lui Satan (5)

A. W. Pink: O alta evanghelie   (partea V)

 

Deci, care este pozitia ta? Esti pe calea care “pare buna,” dar care se sfarseste in pierzare?; sau, esti pe drumul ingust care duce la viata? Ai parasit  cu adevarat soseaua catre moarte? A creat iubirea lui Cristos in inima ta o oroare fata de orice Ii displace? Esti doritor ca El sa conduca peste tine? (Luke 19:14). Te-ai oferit in intregime dreptatii si sangelui Sau pentru a fi acceptat de Dumnezeu?

Cei care cred intr-o sfintire exterioara cum ar fi botezul sau confirmarea, cei care sunt religiosi deoarece considera asta ca pe un semn necesar in a fi respectabil, cei care merg la o biserica sau la o capela pentru ca asa e la moda si cei care se inscriu intr-o denominatiune oarecare presupunand ca acest lucru este un pas care ii califica spre a deveni crestini, sunt pe drumul care se sfarseste cu moartea—moartea spirituala si moartea vesnica.  Oricat de pure ar fi motivele, oricat de nobile intentiile, oricat de bineintentionat ar fi scopul si cat de sincere stradaniile noastre, Dumnezeu nu ne accepta ca fiii Sai, pana cand noi nu il acceptam pe Fiul Sau.

O si mai mare mistificare a Evangheliei de catre Satan este sa-i determine pe predicatori sa prezinte jertfa lui Cristos si apoi sa spuna auditoriului ca tot ceea ce pretinde Dumnezeu de la ei este “credinta” in Fiul Sau.  Astfel mii de suflete nepocaite sunt inselate sa creada ca au fost mantuite. Dar Cristos spune, “Daca nu va veti pocai, toti veti pieri la fel” (Luke 13:3). “Pocainta” inseamna sa urasti pacatul, sa te intristezi din cauza lui, sa fugi de el. Este lucrarea Duhului Sfant care face inima sa planga inaintea lui Dumnezeu. Nimic, inafara unei inimi zdrobite, nu poate primi credinta in Domnul Isus Cristos.

 De asemenea, mii de suflete sunt inselate in presupunerea ca l-au “acceptat pe Cristos” ca Mantuitor personal, dar inca nu l-au primit ca Domn. Fiul lui Dumnezeu nu a venit ca sa salveze oameni in pacat ci din pacat. (Matt. 1:21). A fi salvat din pacat inseamna a fi salvat de sub ignorarea si dispretuirea autoritatii lui Dumnezeu, este o abandonare a goanei dupa placere personala si a goanei pentru implinirea vointei proprii, este parasirea “drumului nostru” (Isa. 55:7); este sa te predai autoritatii lui Dumnezeu, sa proclami domnia Lui, inseamna sa ne oferim pe noi insine conducerii Sale. Cineva care nu a luat niciodata jugul lui Cristos pe grumaz, care nu este sincer preocupat sa ii placa Lui in toate detaliile vietii si inca presupune este o fiinta noua in Cristos, este inselat de Diavolul.

In cap 7 al Evangheliei lui Matei exista 2 pasaje care ofera o imagine a rezultatelor Evangheliei lui Cristos si a rezultatelor evangheliei masluite de Satan. Prima, in versetele 13 si 14 Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei e o află. A doua, in versetele 22 si 23, Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: “Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău? Atunci le voi spune curat: “Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege. Da, cititorule, este posibil sa lucram in numele lui Cristos, chiar sa predicam in numele Lui si sa credem ca lumea ne stie si ca biserica ne cunoaste, insa este posibil inca sa-I fim necunoscuti lui Cristos!  Cat de necesar este sa aflam cine suntem cu adevarat, sa ne examinam si sa vedem daca suntem in credinta, sa ne masuram prin Cuvantul lui Dumnezeu si sa vedem daca nu cumva am fost inselati de subtilul nostrum dusman, sa vedem daca nu cumva ne-am construit credinta pe nisip in loc sa o inaltam pe Stanca de veacuri care este Cristos Isus! Fie ca Duhul Sfant sa ne cerceteze inimile, sa ne strapunga vointa si sa infranga dusmania noastra fata de Dumnezeu; sa lucreze in noi o pocainta adanca si reala si sa ne indrepte privirile spre Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatele lumii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s