Devotional, 20 dec

Eclesiastul 3:11  Orice lucru El il face frumos la vremea lui

“Nimic nu ti se intampla accidental. Chiar si “sansa” de a intalni pe cineva, este parte din planul Lui Dumnezeu, de a pune in miscare binecuvantarile in viata ta.

Asa a fost cu intalnirea divin planificata a femeii sunamite cu profetul Ilie. Cu prilejul acestei intalniri, profeul a pronuntat asupra femeii binecuvantarea nasterii miraculoase, caci ea era stearpa si sotul ei era batran. (2 Imparati 4:8-17) Cativa ani mai tarziu, aceasta prietenie cu omul Lui Dumnezeu, a ajutat-o sa treaca printr-o grea criza, in care fiul ei s-a imbolnavit si a murit iar Ilie i-a inviat copilul. (2 Imparati 4:8-17)

Atunci cand Dumnezeu isi orchestreaza evenimentele in viata, nici o lipsa, pericol sau distrugere nu te pot afecta. Atunci cand foametea a venit, familia femeii sunamite nu a suferit caci Dumnezeu i-a spus prin Ilie, sa paraseasca tara. Ei au mers in tara filistenilor si au trait acolo in timpul celor sapte ani de foamete. (2 Imparati 8:1-2)

Dumnezeu te poate plasa la timpul potrivit si locul potrivit chiar si prin deciziile tale zilnice. Femeia sunamita a decis sa se intoarca acasa dupa ce foamea s-a sfarsit. Apoi a decis sa apeleze la imparatul Israelului ca sa si primeasca inapoi casa si pamantul, care fusesera ilegal insusite de altii in absenta ei. Aceasta decizie a adus-o in fata imparatului exact in ziua in care servitorul lui Ilie, Ghehazi era in audienta la imparat, care voia sa auda minunile facute de Ilie.

Astfel sunamita a avut ocazia sa depuna marturie directa despre felul in care Ilie a inviat din morti pe copilul ei. Incantat, imparatul a ordonat inapoierea bunurilor, inclusiv a veniturilor realizate din recolte, din ziua cand a plecat si pana atunci.(2 Imparati 8:3-6) Domnul a planificat totul, exceptional, pentru ea.

Prietene, Dumnezeu a facut si pentru tine totul frumos, la vremea lui. Pe masura ce il implici pe El in viata ta zilnica si te increzi in dragostea lui pentru tine, si tu il vei vedea conducandu-te si asezandu-te la locul potrivit si timpul potrivit, ca sa te te bucuri de binecuvantarile lui”. – Joseph Prince

Sursa: PRIN HAR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s