Devotional, 25 dec

Matei 1:23  ”Iata, fecioara va fi insarcinata, va naste un fiu, si-i vor pune numele Emanuil” care, talmacit, inseamna: “Dumnezeu este cu noi”.

“Dumnezeu ti-a promis prezenta Sa constanta (Evrei 13:5), dar esti tu constient de prezenta Sa in fiecare zi? Atunci cand esti constient de prezenta Sa in fiecare zi, experimentezi pacea care iti da odihna, mare bucurie in duh si o putere pe care nimic in lumea asta nu ti-o poate oferi. De fapt, vei deveni plin de pace si putere, asa ca Isus. Vei vorbi si te vei comporta ca si El. Asta pentru ca nu te poti afla in prezenta Lui Dumnezeu, fara a avea frumusetea, dragostea, pacea, puterea si gloria Sa lipindu-se de tine.

Cum practicam constienta prezentei Lui Dumnezeu? Incepe prin a vedea pe Dumnezeu cu tine in orice faci si oriunde esti. De exemplu, la sedinta de consiliu, atunci cand deliberati asupra unei probleme, sa-L vezi pe Dumnezeu acolo, impreuna cu tine, calauzindu-ti gandirea. Si poti fi sigur ca prezenta Lui va aduce claritate si intelepciune gandirii tale. Te vei gasi expunand idei marete si viabile.

Daca mergi la un interviu, sa-L vezi pe Domnul acolo, impreuna cu tine, asezand rapunsurile pe buzele tale. Nervozitatea ta se va topi si vei vedea favorul Lui care este asupra ta, aducand zambete si aprobare din partea celor care te vor asculta.

Poate ca mergi la o operatie. Sa-L vezi pe Domnul in sala de operatii, ghidand mana chirurgului. Ingrijorarea ta se va risipi caci nimic nu poate merge prost atunci cand Domnul este prezent.

Poate ca te afli in mijlocul unei dispute si-L vei vedea pe Domnul stand in mijlocul conflictului. Cuvintele tale se vor schimba, si limbajul trupului tau va deveni mai reconciliant atunci cand vei vedea ca Domnul este cu tine si harul Lui acoperindu-te. Cumva, intr-un mod supranatural, vei descoperi o stapanire de sine care nu vine din puterea vointei tale ci in mod supranatural, stiind ca Cel care te iubeste si vegheaza asupra ta, este cu tine.

Prietene, atunci cand devii constient de prezenta Lui Dumnezeu in viata ta, frica si ingrijorarile nu au loc in mintea ta. Il vei vedea crescandu-ti buna dispozitie si bucuria si aducand succes in tot ce vei spune sau face.”- J. Prince

Sursa: PRIN HAR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s