Devotional 2 ian

 

bibl

Ai fost facut de Dumnezeu si pentru Dumnezeu- si pana nu vei intelege asta, viata ta nu va avea sens.

___________

…cum poti sa descoperi sensul pentru care ai fost creat? Ai doar doua optiuni. Prima optiune este speculatia. Aceasta optiune este aleasa de cei mai multi oameni. Ei incep sa cladeasca ipoteze, sa presupuna, sa teoretizeze. Cand oamenii spun: Intotdeauna am crezut ca viata este…, asta inseamna: Aceasta este cea mai buna ipoteza care mi-a trecut prin minte…

De mii de ani, cei mai luminati filozofi au discutat si au facut speculatii referitoare la scopul vietii. Filozofia este o materie importanta si are locul ei, dar cand incearca sa determine scopul vietii, chiar cei mai intelepti filozofi fac doar presupuneri. (…)

Din fericire exista  o alternativa la speculatia despre semnificatia si scopul vietii. Aceasta este revelatia. Putem sa apelam la ceea ce ne-a descoperit Dumnezeu in Cuvantul Sau despre viata. Cea mai simpla cale de a afla scopul unei inventii este sa-l intrebi pe inventator. Aceasta afirmatie este valabila si pentru descoperirea scopului vietii tale: intreaba-l pe Dumnezeu.

Dumnezeu nu ne-a lasat sa bajbaim in intuneric punandu-ne intrebari si incercand sa gasim raspunsuri probabile. Pe tot parcursul Bibliei El ne-a descoperit in mod clar cele cinci scopuri ale Sale pentru vietile noastre. Biblia este manualul nostru de utilizare, care ne explica de ce suntem in viata, cum sa ne traim viata, ce sa evitam in viata si la ce sa ne asteptam in viitor. (…)

Dumnezeu nu este doar punctul de plecare al vietii tale; El este sursa ei. Pentru a-ti descoperi scopul vietii, trebuie sa te intorci la Cuvantul lui Dumnezeu, nu la intelepciunea lumii acesteia. Trebuie sa-ti cladesti viata pe adevarurieterne, nu pe psihologie, nici pe alte surse care te indeamna sa cauti succesul.

Biblia spune: In Cristos descoperim cine suntem si pentru ce traim. Cu mult inainte de a fi auzit noi pentru prima data de Cristos, El si-a pus ochii pe noi si ne-a destinat vietii glorioase ca parte a scopului Sau universal pe care il duce la indeplinire in toate si in toti (parafr Efes 1:11)

Rick Warren, Viata condusa de scopuri

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s