Devotional 12 ian

NU TE LASA CONDUS DE MATERIALISM

too_late_

Dorinta oamenilor de castig devine singurul scop al vietii lor. Aceasta dorinta de a avea tot mai mult are la baza conceptia gresita potrivit careia cu cat am mai mult, cu atat voi fi mai fericit, mai important si mai protejat- dar toate aceste 3 idei sunt false.

1. Posesiunile aduc doar o fericire temporara. Pentru ca lucrurile (obiectele) nu se schimba, in cele din urma ne plictisim de ele si atunci vrem versiuni mai noi, mai mari si mai bune.

2. Credinta ca daca am mai mult sunt mai important este un mit. Valoarea de sine nu este totuna cu averea cuiva. Valoarea ta nu este totuna cu lucrurile valoroase pe care le ai, iar Dumnezeu spune ca cele mai valoroase lucruri din viata nu sunt lucrurile materiale!

3. Cel mai raspandit mit despre bani este ca avand mai multi vei fi mai protejat, mai in siguranta. Nu este asa! Bogatia se poate pierde dintr-o data datorita unor factori care nu se pot controla. Siguranta adevarata poate fi gasita numai in relatia ta personala cu Dumnezeu- care nu-ti poate fi luata niciodata.

 

Rick Warren- Viata condusa de scopuri

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s