Devotional 29 ian

(cu scuze pentru intarziere: am o familie gripată)

revelation

 

Citind Apocalipsa 6:8  M-am uitat, şi iată că s-a arătat un cal gălbui. Cel ce sta pe el, se numea Moartea, şi împreună cu el venea după el Locuinţa morţilor. Li s-a dat putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabia, cu foamete, cu molimă şi cu fiarele pământului., o intrebare stânjenitoare işi face locul:

– Cum se poate ca la sfârşitul acestui veac, într-o eră în care fiarele pământului sunt exterminate direct şi indirect prin distrugerea biotopului, când omul a urcat în vârful piramidei lanţului trofic prin capacitatea de a extermina orice vieţuitoare de pe pământ, să credem că un sfert din populaţia Terrei va fi ucisă (pe lângă război, foamete şi pestă) de fiarele pământului?

In aceste zile am văzut răspunsul: dacă fiarele pe care le putem extermina sunt cele vizibile, există fiare care pot câştiga războiul cu omenirea: fiarele invizibile, care la fel, pot ucide direct şi indirect. Direct prin acţiunea asupra organismului uman (febre, infecţii, epidemii)- indirect prin propriile arme ale oamenilor care in nevoia de a trata apele, solurile şi aerul infectat vor elibera otrăvuri care vor genera cancere şi intoxicaţii mortale.

În urmă cu vreo 20 de ani, a avea gripă echivala cu şansa unei extravacanţe şcolare în care eram trataţi acasă cu Penicilina V şi ceai. Astăzi, o gripă poate fi mortală mai ales pentru copii şi bătrâni.

ill1

 Doamne, îţi mulţumesc pentru că (în pofida acestor lucruri sumbre) Tu eşti Cel care ţine cheile Morţii şi ale Locuinţei Morţilor, că Tu eşti Cel care vindecă şi lungeşte zilele omului!

Doamne, ai grijă de familiile noastre şi vindecă-le!

(foto 2)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s