Devotional 28 apr

lordIeri am primit aceste gânduri pe email. Nu ştiu cine e autorul, dar cred că a vorbit sub inspiraţie:

 

OBSERVÂND CE RATEAZA ALTII 
 
„Sfaturile în inima omului sunt ca niste ape adânci, dar omul priceput stie sa scoata din ele.” Proverbe 20:5
 
Prin faptul ca am fost creati în asemanare cu Dumnezeu, avem un potential uimitor. Dar uneori e nevoie de un om priceput ca sa recunoasca ceva si „sa scoata” din acel ceva. Prea multi avem darul de a vedea evidentul. Suntem grabnici la etichetat oamenii ca aroganti, iuti la mânie sau slabi. Dar o persoana cu o gândire spirituala vede mai departe, dincolo de temerile si sperantele din spatele comportamentului.
Cei ce îl cunosteau pe Simon stiau de tendinta acestuia de a fi impulsiv. Dar Isus a vazut altceva. De aceea I-a botezat cu un nume nou, Petru, care înseamna stânca, pilon, pe care se poate pune fundatia. Iti poti imagina privirile ucenicilor când Isus a declarat: „Eu îti spun: tu esti Petru (Greceste: Petros.j, si pe aceasta piatra (Greceste: petra.) voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui.” Matei 16:18
Petru a devenit un stâlp, lider respectat si fondator al bisericii. Asta doar datorita abilitatii Domnului Isus si a capacitatii Sale de a vedea dincolo de nivelul de suprafata a calitatilor ce le avea în interior Petru.
Azi e nevoie de mai mult: parinti care se roaga pentru copiii lor, care privesc dincolo de esecuri si care le scot în evidenta unicitatea; sotii care sunt gata sa caute comoara ascunsa în partenerul de viata; oameni de afaceri care îsi vor trata angajatii cu respect si vor potrivi talentul acestora cu responsabilitatile lor; crestini gata sa ierte pe credinciosii mai slabi, care se împleticesc, dedicându-se lucrarii de crestere; marturisitori care îi vor vedea pe cei pierduti prin ochii lui Isus si care sunt gata sa recunoasca ceea ce puterea Sa transformatoare poate face.
Cere azi ochi sa vezi ce altii rateaza!
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s