Despre importanta relationarii corecte

Am primit pe email acest articol şi -deşi trasează cadrul principial fără detaliere- mi s-a părut excelent. Faceţi abstracţie de erorile de redactare pe care nu mai stau să le corectez. Nu ştiu cine e autorul, dar asta e mai puţin important:

Daca detii mai putine informatii (cunostinte) nu înseamna ca esti o persoana mai putin valoroasa. Viata este o scoala si fiecare întâmplare reprezinta o sursa de învatare. Orice ar sti altii, nu stiu acele lucruri dintotdeauna. Vinovatul principal împotriva cunoasterii este absenta învatarii, asa foloseste fiecare oportunitate. însa asigura-te ca interactionezi cu oamenii potriviti; aceia care si-au câstigat dreptul sa mearga alaturi de tine, si care, la momentul potrivit îti adreseaza întrebarea dificila, îti lumineaza perspectiva si te mentin pe cale. Când Dumnezeu trimite în întâmpinarea ta asemenea oameni, foloseste urmatoarele patru principii pentru a-i trata corect:
1) Manifesta-ti aprecierea. O atitudine de genul “Nu astept nimic, deci nu ofer nimic”, îti va cauza dureri ulterioare, închizându-ti usa viitorului.
2) Poarta-ti propria povara. Nu fii egoist si oportunist. Cauta mereu modalitati prin care sa-ti faci cautata prezenta, nu evitata. Viata nu-ti datoreaza nimic, îti ofera doar posibilitatea de a te maturiza.
3) Fii deschis si direct în privinta asteptarilor. Discursurile vagi si motivatiile ulterioare îi spun persoanei de lânga tine ca nu o consideri prea inteligenta. Acest lucru îti poate fi fatal.
4) Intelege limitele. Daca altii cunosc pe cineva suficient de bine pentru a i se adresa pe numele mic, nu înseamna ca si tu esti îndreptatit sa faci acelasi lucru cu persoana în cauza. Daca cineva îti spune: “Buna, numele meu este Mihai”, nu raspunde cu: “Care-i treaba, vere?”
Manifesta respect. Nu încerca sa schimbi protocolul, pentru a se potrivi mediului în care te simti cel mai bine. Observa granitele, respecta-i pe ceilalti si vei avea mereu în jurul tau oameni care sa te ajute sa ajungi unde îti este telul.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s