Dezvoltarea viziunii

Viziunea trebuie primită. Ea nu este produsă de fiinţa umană , chiar dacă face apel la un întreg complex informaţional existent. Ca să fie primită, viziunea trebuie căutată cu smerenie şi post, cu studiul Scripturilor şi cerută în rugăciuni, apoi aşteptată activ şi cu disponibilitate.

Apoi viziunea trebuie descoperită. Analizată. Completată. Corelată. Contextualizată. -pt că adesea planurile se suprapun şi se întrepătrund, elemente proeminente părând a fi în primplan şi elemente de început, mai mici dar esenţială părând a fi plasate în plan secund. Descoperirea, interpretarea, înţelegerea viziunii trebuie făcută cu discernământ şi sub asistenţa continuă a Duhului Sfânt şi a Scripturii.

Descoperirii ei îi urmează dezvoltarea. Atenţia sporită la lucrurile din jur. Efortul activ al înţelegerii relaţiilor în care te-a aşezat Dumnezeu, a elementelor care ajută sau pot fi utile dezvoltării viziunii, alimentarea spiritului care hrăneşte viziunea.

visionprocess

O păstrare în stadiul primit face ca viziunea să râncezească şi să-şi piardă savoarea, poate chiar şi povara, transformându-se într-un sentiment de neîmplinire care generează blazarea. Trecerea la implementare înainte de dezvoltare atrage pericolul şocului piedicilor şi abandonarea viziunii cu acelaşi efect frustrant, Este deci important ca fazele să fie parcurse complet.

După dezvoltare, urmează etapa maturizării. Expunerea viziunii. Transpunerea în formă transmisibilă, comunicabilă, coerentă. Identificarea argumentelor relevante, a resurselor şi a parteneriatelor.

Urmează apoi împărtăşirea. Răspândirea. Expunerea publică şi implementarea. Iar implementarea, cu toate rănile, sacrificiile, eforturile şi problemele, nu face altceva decât să te conducă spre o nouă viziune mai măreaţă, mai incitantă, mai dureroasă şi mai plină de satisfacţii.

Pentru fiecare om, Dumnezeu a pregătit o viziune.

Caut-o, primeşte-o, dezvolt-o, spune şi altora şi acţionează pe baza ei. Apoi… treci la nivelul următor!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s