9 intreaba-te… ai incalca legea?

Ai încălca legea pentru a salva o persoană iubită?

Foto  from Thought Questions

Advertisements

9 thoughts on “9 intreaba-te… ai incalca legea?

 1. da…grea intrebare
  eu cred ca atat timp cat legea incalcata nu ar pune in pericol de viata altei persoane si ar fi strict o lege gen( depasire de viteza, etc)as incalca legea.
  intrebarea as pune-o in felul urmator:
  ti-ai/mi-as lasa sotul/sotia,copilul, parintele, prietenul/prietena sa moara pentru ca nu ai putea trece de niste limite puse pana la urma tot de oameni care sunt limitati?
  de dorit ar fi ca legea data de Dumnezeu sa nu o calcam(exemplul lui Avaram: Dumnezeu l-a cerut ca jertfa pe Isaac si Avram a respectat legea(voia lui Dumnezeu)
  si totusi chiar daca as calca legea si tot nu as reusi sa o salvez si la judecata de apoi Dumnezeu mi-ar cere socoteala spunandu-mi:”i-a sosit ceasul” de ce nu ai respectat voia Mea?ce as raspunde?

 2. Eu cred ca am incalcat legea de multe ori. Si pt persoana iubita si din alte motive. De exemplu uneori cand ma grabesc in calitate de pieton, mai trec pe rosu la semafor.

 3. Ce intelegem prin lege?
  Legea morala, legea statului. Cred ca daca raspundem la intrebarea asta se simplifica putin chestiunea.

 4. @ Tibi, nice 2 meet u again. Tot la Londra? Ignoră întrebarea, doar nu suntem pe messenger 🙂

  @ Iancsi, cred că orice lege are derogări. Legea permite călcarea ei în anumite circumstanţe- de exemplu răspunderea penală este înlăturată în caz de legitimă apărare, executarea legii părţilor este suspendată pe perioada forţei majore, Dumnezeu care a zis “Să nu ucizi” a zis mai târziu “Ucide-i pe toţi”. Dar ca să complicăm şi mai mult (de ce să simplificăm 🙂 ), e ok să furi? Simplu şi la obiect:
  Pot să fur? Dacă da, când? Dacă nu, de ce o fac totuşi uneori?

  • Mai este o chestiune interesanta, care si simplifica si complica problema in acelasi timp, depinde cum privesti lucrurile. Conflictul dintre o fapta legala si una etica.
   Nu tot ce este legal este si etic.

 5. Foarte tare intrebarea asta….parerea mea e ca nu pot da un raspuns general valabil pentru orice caz….nu e tot una sa dai un jaf la o banca pentru ca ai nevoie de acesti bani pentru fratele tau bolnav… cu trecerea pe culoarea rosie a unui semafor pentru a-ti salva copilul care se afla pe strada….cam absurde exemplele, dar am vrut sa scot in evidenta faptul ca nu gandim la fel in ambele cazuri…oricum e foarte complicata intrebarea, pentru ca e foarte sensibila limita….ce as incalca? sau ce nu as incalca?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s