Casatorie fericita

Stiri crestine preia de pe christianpost sfaturile lui Billy Graham pentru o casnicie durabila si fericita. Iata:

“O căsnicie bună nu are loc pur și simplu; e nevoie de muncă – dar se merită. Aș putea spune foarte multe despre o căsnicie puternică – dar uneori le spun prin patru cuvinte simple și ușor de reținut.

1. PREȚUIEȘTE. Dumnezeu v-a dăruit unul celuilalt; tu ești darul lui Dumnezeu pentru soțul/ soția ta. Fă-ți timp să îți arăți dragostea, atât prin cuvinte cât și prin mici gesturi prin care să arăți că celălalt este mereu în mintea ta – un cadou surpriză, un timp special departe, o cină. Prețuiește-ți nevasta și las-o să știe cât de importantă este pentru tine.

2. COMUNICĂ. Spuneți-vă unul celuilalt despre ceea ce se petrece în viața voastră sau la muncă. Nu vă bateți capul să vorbiți doar când sunteți supărați. Biblia spune: Un cuvînt spus la vremea potrivită, este ca nişte mere de aur într’un coşuleţ de argint (Proverbe 25 : 11).

3. COMPROMISUL. Cel mai mare dușman al dragostei este egoismul nostru, dar în căsătorie nu se poate să faci doar cum vrei tu, nu merge ca lucrurile să fie doar în felul tău, așa că învață să faci compromisuri, să fii de-acord cu soția/ soțul. Biblia spune: Dragostea nu se poartă necuviincios. (1 Corinteni 13 : 5)

4. HRISTOS. Pune-L pe Hristos în centrul vieții de zi cu zi și al vieții de căsnicie, dedicându-te Lui și Voii Sale. El este fundamentul solid de care avem nevoie – în viețile noastre și în căsătoriile noastre.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s