C.C. 2- schizofrenia generală -II-

Un update la articolul de AICI.

Am primit azi o scurtă meditaţie, care se încadrează în subiect:

Duminica îl vedem la biserică, zâmbitor sau trist, cu Biblia sub braţ sau nu, bine îmbrăcat şi pregătit de câteva ore de părtăşie.  Salută în stânga şi în dreapta ca să pară bine crescut şi nu uită să fie respectuos cu bătrânii.

De fapt…ce se ascunde în spatele creştinului? În spatele omului de duminică? Să fie un păcat de care nu se poate lăsa? Să fie o dezamăgire care îl opreşte din părtăşie totală? Să fie ipocrizie şi prefăcătorie? Să fie ura pe care o poartă altui creştin? Şi-a pierdut nădejdea? Şi-a pierdut speranţa? OARE, şi-a pierdut credinţa? Are nevoie de dragoste? Are nevoie de atenţie, de blândeţe şi de răbdare? Cine este de fapt creştinul din viaţa de zi cu zi? Cunoaştem noi asta? Sau noi îl ştim doar pe cel de duminică?

Dacă nu venim înaintea lui Dumnezeu goi şi descoperiţi, s-ar putea să nu fim primiţi. Ce se ascunde în spatele numelui de creştin? Asta este întrebarea care ne frământă pe mulţi, dar puţini îndrăznim să răspundem la ea. Ne este frică de răspuns. Ne este frică de ceea ce am putea afla. Dar cum am putea rezolva problemele dacă nu ştim răspunsurile?  Oare oamenii din ziua de azi au ajuns să se ascundă în spatele unui nume şi a unei religii? O folosesc pe post de paravan? Nu este corect, nu este drept şi nu este creştineşte să trăim o viaţă duplicitară. Trebuie să alegem: Dumnezeu sau Lumea.  Dacă ai ascuns în spatele tău dependenţa de alcool, de ţigări, de pornografie şi de alte păcate, află că poate noi, oamenii, nu le vedem, dar Dumnezeu cu siguranţă le vede!  Oare în spatele tău ce se află?” (Sursa- Ştiri creştine)

Cu cât distanţa dintre ceea ce suntem şi ceea ce arătăm este mai mare, cu cât diferenţa dintre autenticul eu şi masca pe care o port este mai mare, cu atât efortul psihologic este mai extenuant, cu atâta trăirea este mai obositoare şi socializarea mai dificilă. Trăim vieţi multiple în funcţie de planul social în care ne surprinde momentul şi trăim frustrări când destinul face ca planurile acestea să se intersecteze.

A fi autentic, este o provocare- dar, în acelaşi timp, o sursă de sănătatea mentală şi sufletească.

Fii ceea ce eşti, progresând mereu în a deveni mai  bun.

EVOLUEAZĂ !

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s