Postul si roada Duhului (3)

Gal. 5:22-23  Roada Duhului  este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor.

Foto source

Prin simplul fapt că este o despărţire de preocupările trupeşti şi de preocuparea de noi înşine, postul reprezintă un moment de întoarcere la copilărie. Un moment când grija zilei de azi este înlăturată şi bucuria apropierii de Tatăl ceresc face loc acelui sentiment de încredere că Cel care hrăneşte păsările cerului şi îmbracă crinii ne ţine în mâna Lui puternică şi dătătoare de binecuvântări. Din încredere, se naşte acea stare sufletească din care Duhul Sfânt poate să rodească în noi o pace durabilă, care nu se tulbură şi nu dispare în funcţie de conjuncturi, de crize sau de încercări. E fructul acela dulce, care chiar şi în dureri şi-n apăsări de tot felul te ţine liniştit şi-ţi îmblânzeşte trăsăturile feţei.

Poate că suntem atâta de neliniştiţi, poate că tresărim aşa de uşor, poate că simţim mereu nevoia să ne justificăm şi să ne apărăm  pentru că mâna Domnului am uitat să o mai căutăm postind. O căutăm prea mult în evenimente susţinute de oameni puternici spiritual, dar prea puţin într-o rutină a rugăciunii private subliniate cu post, cu abstinenţă, cu detaşare de firea pământească.

În profunzimea iubirii lui Dumnezeu în care ne adâncim zi după zi prin cunoaşterea Lui personală, intimă,zbuciumul dispare şi sufletul se destinde,  se linişteşte. Adâncirea continuă realizată prin rugăciunea tainică plasează fiinţa umană într-o poziţie în care solul inimii, fertilizat cu post şi stropit din belşug cu Cuvântul Scripturii, devine propice manifestării Duhului Sfânt prin rodirea păcii.

Advertisements

2 thoughts on “Postul si roada Duhului (3)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s