Postul si roada Duhului (5)

Gal. 5:22-23  Roada Duhului  este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor

Foto source

Vorbim despre postul corect, după Scripturi, vorbim despre postul plăcut lui Dumnezeu, pentru că -aşa cum spunea cineva zilele trecute- nu postim ca să mai pierdem din kilograme, ci ca să beneficiem de o amplificare a rezonanţei rugăciunilor noastre înaintea Tatălui. Vorbind despre un astfel de post, nu avem prea multe de discutat în legătură cu bunătatea care trebuie să decurgă în mod natural din practicarea lui, deoarece Isaia, la capitolul 58:6-9 consemnează prescripţiile lui Dumnezeu cu privire la post:

Iata postul placut Mie: dezleaga lanturile rautatii, deznoada legaturile robiei, da drumul celor asupriti, si rupe orice fel de jug;  imparte-ti painea cu cel flamand, si adu in casa ta pe nenorocitii fara adapost; daca vezi pe un om gol, acopera-l, si nu intoarce spatele semenului tau.” Şi făgăduinţa ca re însoţeşte bunătatea crescută şi pârguită în post:  “Atunci lumina ta va rasari ca zorile, si vindecarea ta va incolti repede; neprihanirea ta iti va merge inainte, si slava Domnului te va insoti.  Atunci tu vei chema, si Domnul va raspunde, vei striga, si El va zice: Iata-Ma!

Nu pot posti şi să fiu măcinat de răutate, pentru că aceste două lucruri sunt incompatibile. Dacă nu pot fi bun, postul meu nu e altceva decât cură de slăbire.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s