Inaltarea Domnului

Cristos s-a înălţat. El nu a dispărut pur şi simplu aşa cum s-a întâmplat la arătările din cele 40 de zile care au urmat Învierii, ci s-a ridicat la cer, de pe dealurile Betaniei, iar ucenicii au privit ridicarea Lui treptată până când Slava Domnului s-a interpus între ei şi Cristos.

Conotaţia acestui fapt este aceea că cerul, sau raiul lui Dumnezeu nu este o dimensiune paralelă a lumii pământene, ci se află undeva dincolo de învelişul atmosferic al pământului, poate chiar dincolo de marginile galaxiilor. El s-a înălţat, pentru a îndeplini câteva lucrări:

1. ÎMPLINIREA FĂGĂDUINŢELOR:  Noi vedem împlinindu-se o parte a promisiunilor sale astfel încât să trăim convingerea că în El, se vor împlini toate făgăduinţele. Astfel, beneficiem de

a) Trimiterea Duhului Sfânt, care vine peste noi şi rămâne în noi, fiind astfel arvuna pentru celelalte două făgăduinţe:

b) Pregătirea unui loc pentru copiii lui Dumnezeu, lucrare prezentă dar invizibilă şi

c) Revenirea pentru luarea Bisericii de pe pământ, lucrare viitoare.

– F.Ap 2:32, 33 Dumnezeu a inviat pe acest Isus, si noi toti suntem martori ai lui. Si acum, o data ce S-a inaltat prin dreapta lui Dumnezeu, si a primit de la Tatal fagaduinta Duhului Sfant, a turnat ce vedeti si auziti.

– Ioan 14:2, 3 Eu Ma duc sa va pregatesc un loc.  Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi.

– 1 Tesaloniceni 4:17 Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul.

 

2.  ÎMPLINIREA OFICIULUI DE MARE PREOT DESĂVÂRŞIT: Noi nu mai avem nevoie de intercesiunile preoţilor umani, pentru că în calitate de Mare Preot,

a) Isus a intrat în locaşul ceresc nu cu sângele jertfelor animale, ci cu însuşi sângele Său,

b) s-a aşezat la dreapta Lui Dumnezeu şi

c) mijloceşte pentru noi.

– Evrei 9:11, 12 Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare si mai desavarsit, care nu este facut de maini, adica nu este din zidirea aceasta;  si a intrat, odata pentru totdeauna, in Locul prea sfant, nu cu sange de tapi si de vitei, ci cu insusi sangele Sau, dupa ce a capatat o rascumparare vesnica.

– Evrei 10:12 El dupa ce a adus o singura jertfa pentru pacate, S-a asezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu

– Romani 8:34 Cine-i va osandi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a si inviat, sta la dreapta lui Dumnezeu, si mijloceste pentru noi!

3. OCUPAREA LOCULUI DE AUTORITATE: El s-a aşezat pe tronul lui Dumnezeu care este înălţat mai presus de ceruri şi de pe acest scaun de domnie

a) conduce destinele universului

b) primeşte laudele fiinţelor angelice şi ale oamenilor, închinarea tuturor fiinţelor

c) îşi susţine, evaluează şi împuterniceşte biserica Sa

– Matei 26:18 Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, si le-a zis: Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant.

– Apoc 5:11,12,13 M-am uitat, si imprejurul scaunului de domnie, in jurul fapturilor vii si in jurul batranilor am auzit glasul multor ingeri. Numarul lor era de zece mii de ori zece mii si mii de mii. Ei ziceau cu glas tare: Vrednic este Mielul, care a fost injunghiat, sa primeasca puterea, bogatia, intelepciunea, taria, cinstea, slava si lauda!  Si pe toate fapturile, care sunt in cer, pe pamant, sub pamant, pe mare, si tot ce se afla in aceste locuri, le-am auzit zicand: A Celui ce sta pe scaunul de domnie, si a Mielului sa fie lauda, cinstea, slava si stapanirea in vecii vecilor!

– Apoc 1:12, 13 M-am intors sa vad glasul care-mi vorbea. Si cand m-am intors, am vazut sapte sfesnice de aur (Biserica). Si in mijlocul celor sapte sfesnice pe cineva, care semana cu Fiul omului, imbracat cu o haina lunga pana la picioare, si incins la piept cu un brau de aur.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s