Dilemă

În preajma revenirii lui Cristos, cum va fi lumea? Profund ateista sau profund religioasa?

Pare că opiniile teologilor sunt oarecum în acord că în partea finală a istoriei Biserica va trece prin persecuţii. Nici măcar pretribulaţioniştii nu afirmă răspicat că Biserica va fi scutită de persecuţie. De altfel, biserica a fost persecutată începând de la naşterea ei şi până în prezent. 
Dar mă gândesc la care va fi cauza vizibilă, declarată a acestei persecuţii mondiale viitoare dincolo de invizibila sete a diavolului de a continua, de a prelungi suferinţele lui Cristos lovind în Biserică?
Va fi intenţia sistemului politic de a construi o societate atee, aşa cum a intenţionat comunismul?
Sau va fi o poliţie religioasă fanatică şi anticreştină care va utiliza forta pentru promovarea unei religii false, aşa cum este islamul extremist sau cum a fost inchiziţia?

Luca 18:8 pare să indice spre un ateism generalizat:  “cand va veni Fiul omului, va gasi El credinta pe pamant?”, în vreme ce Ioan 16:2 sugerează o religie coruptă inoculată în mintea majorităţii oamenilor: “… va veni vremea cand, oricine vă va ucide, sa creada ca aduce o slujba lui Dumnezeu.“, iar Apocalipsa 17 prezintă o societate care este îmbibată de ocultism şi de legături drăceşti stropite din belşug cu sângele sfinţilor.
.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s