Dragii nostri conducatori

In spatele proiectelor americane de lege SOPA şi PIPA, dincolo de declaraţia faptului că ele reprezintă grija fata de proprietatea intelectuala se afla pericolul iminent al violarii intimitatii. Pt identificarea cointinutului protejat, guvernul prin institutii specifice va avea acces la continutul corespondentei electronice si va verifica fiecare postare.

Sanctiunile curg de la suspendarea contului sau conexiunii, de la blocarea blogului sau a siteului, până la amenzi pecuniare sau pedepse privative de libertate.

America dezbate. In schimb, guvernul Boc- eludand orice consultare, orice cuvant despre înţelegerea ACTA (varianta EU & others a SOPA şi PIPA), o semneaza la Tokyo şi apare pe posturile publice, total blond, spunând că nu crede că ceea ce a semnat România în Japonia va crea probleme utilizatorilor (de parcă ar fi doar câţiva) de internet. PRO TV anunţă că prevederile sunt atât de abuzive, încât dacă găseşti pe net o reţetă de prăjitură şi o trimiţi cuiva, eşti sau poţi fi considerat pirat.

Redau în continuare un material care explică despre ce este vorba:

__________________

In timp ce americanii protestau cu miile, alaturi de mari companii si organizatii precum Google si Wikipedia, impotriva SOPA (Stop Online Piracy Act) si PIPA (Protect IP Act), doua legi antipiraterie online propuse in SUA si retrase in cele din urma sub presiunea maselor, in Europa si alte state ale lumii era semnat un tratat similar, numit ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement).

ACTA este un tratat international gandit pentru a proteja drepturile pe proprietatea intelectuala. Documentul a fost adoptat pentru prima data de catre SUA si Japonia in 2006. Un an mai tarziu a fost semnat de catre Australia, Canada, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore si Coreea de Sud. Recent, tratatul a fost ratificat de 22 de state europene, printre care si Romania.
Unul din principalele obiective ale tratatului este prevenirea furtului de continut protejat de pe internet. Prin semnarea documentului, statele se obliga sa coopereze pentru a combate contrafacerea si incalcarea proprietatii intelectuale in mediul online.
In SUA, ACTA este considerata o “intelegere executiva”, nu un “tratat”. Cand semneaza un tratat, presedintele american are nevoie de aprobarea a cel putin doua treimi dintre membrii Senatului. Atunci cand semneaza o intelegere executiva, seful statului nu este nevoit sa obtina unda verde a legislativului.
La fel ca si in cazul SOPA/PIPA, comunitatea internautilor si companiile care activeaza in mediul online considera ca ACTA poate fi folosit pentru a ingradi libertatea pe internet.

Tratat introdus pe usa din spate
Textul tratatului a fost multa vreme secret. O parte din el a fost publicata pe site-ul Wikileaks. Acum documentul este disponibil, in totalitate, AICI.
Dupa ce Polonia a semnat tratatul in a doua parte a lunii ianuarie a.c., o parte din site-urile institutiilor statului au fost doborate de hackeri prin atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS).
Potrivit Electronic Frontier Foundation, o organizatie nonprofit care protejeaza libertatea exprimarii pe internet, ACTA include cateva aspecte care ridica intrebari semnificative legate de intimitatea utilizatorilor mediului online si incalca libertatile privind inovatia pe internet si libera circulatie a informatiei.
ACTA le permite furnizorilor de servicii de internet sa le ofere informatii despre clienti firmelor si organizatiilor care detin drepturile intelectuale asupra unor produse sau servicii distribuite pe web. Mai mult, tratatul prevede formarea unui organism international care sa supravegheze impunerea ACTA. Cetatenii nu pot avea niciun cuvant de spus legat de persoanele care vor face parte din acest organism.
Totodata, fiecare tara care semneaza tratatul poate decide ce pedepse le aplica celor care distribuie sau descarca de pe internet informatii si fisiere protejate de drepturi de proprietate intelectuala. Astfel, se lasa loc de abuzuri in statele in care democratia nu este foarte dezvoltata.
Totusi, documentul specifica ca dreptul la libera exprimare pe internet, intimitate si e-comertul nu trebuie ingradite.
Autor: Adrian Popa, via Manager.ro
__________________________
Ce pot sa spun in această situaţie despre Boc, Băse şi ai lor?
Că sunt dobitoci? Nicidecum- e extrem de vizibil că e o coaliţie malefică, pentru că- la fel când a acceptat testarea otrăvurilor BASF (INITIUM) pe poporul român, fără consultări, face şi acum jocurile intereselor proprii vânzând cam tot ceea ce mai au lăsat guvernele precedente românilor: sănătatea, viaţa, intimitatea.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s