5 SEMNE CĂ APARŢII UNEI BISERICI BOLNAVE

Curchleaders.com (M.Thomas) – a publicat un articol de diagnoză în care prezintă 5 simptome ale unei biserici bolnave, pornind de la ideea că nu există biserici perfecte, deoarece bisericile sunt formate din oameni imperfecţi, singurele elemente perfecte fiind Evanghelia şi puritatea prezenţei Domnului. Totuşi, în ciuda imperfecţiunii există biserici sănătoase, dar există şi biserici bolnave. Din ce fel de biserică faci parte? Este ea sănătoasă sau bolnavă?

In esenţă, iată simptomele prezentate şi rezumatul ideilor:

1.     Conducerea nu are o viziune clară

O biserică a cărei conducere nu explică congregaţiei şi nu statuează: „Cine suntem, unde vrem să ajungem şi cum ne-am propus să ajungem acolo” este bolnavă în forma cea mai gravă.

Pe de altă parte dacă aparţii unei biserici care şi-a definit viziunea şi misiunea, dar acestea nu sunt vizibil urmărite, dacă realizarea lor nu este realizată prin structuri, programe sau misiuni, cel mai probabil aparţii unei biserici bolnave.

2.     Conducerea nu poate fi niciodată provocată

Dincolo de atitudinea de respect datorată de orice membru conducerii bisericii, este important să te simţi liber să interpelezi conducerea cu privire la focalizarea şi proiectele bisericii. Liderii bisericii au datoria de a clarifica aspectele cu privire la care sunt solicitaţi să dea lămuriri.

3.     Te simţi confortabil cu starea ta

Dacă predicarea Evangheliei nu te provoacă să renunţi la păcatele tale, nu te străpunge în inimă, dacă nu te simţi ofensat de Cuvântul lui Dumnezeu predicat şi nu eşti convins de starea ta, nu eşti într-o biserică  sănătoasă. Biserica nu are rolul de a te face căldicel ci de a aduce o convingere de corectare personală prin Cuvântul predicat.

4.     Membrilor bisericii le lipseşte determinarea

Dacă membrii bisericii nu sunt implicaţi în viaţa bisericii, dacă nu-şi pun în mod voluntar darurile în slujba creşterii trupului lui Cristos, dacă simt că venind duminica la programul bisericii şi-au îndeplinit scopul, dacă pentru a se implica în activităţile sociale e nevoie de transmiterea unor mesaje prin care să li se inducă complexe de vinovăţie, biserica este bolnavă.

5.     Misiunea nu este niciodată planificată sau predicată

Simpla adunare în care avem servicii de închinare duminica reprezintă o întâlnire nu o biserică. Atingerea cu dragostea lui Dumnezeu a celor din comunitatea exterioară bisericii este o caracteristică necesară unei biserici pt a fi biserică. Dacă subiectul misiunii etse evitat, dacă misiunea nu este importantă, biserica este afectată.

Advertisements

6 thoughts on “5 SEMNE CĂ APARŢII UNEI BISERICI BOLNAVE

  1. Dar daca vine cineva din alta adunare si spune ca tu te afli intr-o biserica bolnava si nu esti destul de ferm de partea Domnului , atunci ce i-ai spune ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s