Darurile Duhului Sfant (III)- cum le descopar?

Darurile Duhului Sfânt (Charismele)- cum să descopăr darul meu spiritual?

Cele 5 întrebări ajutătoare,  după Ray Stedman şi L.A.Drummond:

  1. Care este povara inimi tale, dorinţa ta spirituală? Ce îţi place să faci, simţi că trebuie să faci şi faci bine? Cum şi la ce mă provoacă Duhul Sfânt? Spre ce mă simt călăuzit de Dumnezeu?
  2. Ce  abilitate observi că se dezvoltă în tine pe măsură ce te maturizezi spiritual? Care abilitate se îmbunătăţeşte fără să fii într-un program de dezvoltare a talentelor sau de învăţare a unor deprinderi?
  3. Recunosc oamenii spirituali un dar în tine? Ei au adesea un discernământ fin. Deseori alţii te pot ajuta să-ţi descoperi lucrarea.
  4. Care sunt provocările mele din prezent? Ce uşi sunt deschise pentru lucrare? Care dar pare potrivit pentru a intra pe aceste uşi? Care sunt piedicile pe care le întrevăd? Ce înzestrare simt că am pentru depăşirea piedicilor?
  5. Ce îţi aduce Dumnezeu în minte când meditezi la acest subiect? Roagă-te cu sinceritate şi adoptă o poziţie de aşteptare a iluminării, fii sensibil la inspiraţia Duhului.

„Biserica trebuie să susţină cu putere darurile ei” (E. O’Connor). Biserica trebuie să susţină descoperirea darurilor personale, să stimuleze exercitarea lor, să fie mediul în care creştinul să-şi dezvolte, să-şi înflăcăreze darul şi să se dedice lucrării Domnului, să-l ajută să utilizeze darul într-o viaţă de sfinţenie şi cu o atitudine îmbibată de smerenie şi iubire.

vezi care sunt DARURILE DUHULUI SFANT

vezi cine primeste DARURILE DUHULUI SFANT

Advertisements

One thought on “Darurile Duhului Sfant (III)- cum le descopar?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s