FILADELFIA: cauzele de post si rugaciune sept-nov

Advertisements

4 thoughts on “FILADELFIA: cauzele de post si rugaciune sept-nov

  1. Dumnezeu sa…Dumnezeu sa… Dumnezeu sa…noi stam si nu facem mai nimic si asteptam ca Dumnezeu sa…ar trebui sa fim mai activi, sa avem o asteptare activa a Domnului.

  2. Lory ai dreptate. Trebuie sa avem o viata care sa favorizeze lucrarea lui Dumnezeu- o viata sfanta, sincera, rugativa, sensibila la calauzirea Duhului. Atunci multe lucruri ar fi altfel. În ceea ce priveste “Dumnezeu sa…”, exista lucruri pe care numai El le poate realiza: numai El ne poate binecuvanta cu un duh doritor de pocainta; altfel, tot ceea ce ne pune lumea in fata de la primul ceas al zilei pana la culcare nu face decat sa ne imprime un spirit al materialismului, invidiei, arogantei, nemultumirii, insensibilitatii. Eu pot incerca sa lupt contra acestui duh lumesc, dar numai Dumnezeu ma poate sustine; cine altul decât El ar putea sa binecuvanteze o tara corupta, si cum altfel decat daca biserica Lui se roaga si posteste pentru acest lucru. Ia orice alt exemplu din tabel: este ceva ce putem face noi insine? Putem noi sa secretam credinta, cand stim ca ea este darul Domnului, sau am putea noi sa tamaduim relatiile, cand ranile acumulate si hipersensibilitatea noastra este o asa de mare bariera in a ne apropia din nou cu sinceritate, cu iertare si dragoste? Numai la El e nadejdea vindecarii si numai postul si rugaciunea pot determina in noi o repoyitionare care sa faca eficace harul si voia cea buna a lui Dumnezeu pentru biserica.

    Sa ai har!

  3. Alex, sunt total de acord ca numai Dumnezeu poate face toate acele lucruri pentru care se biserica posteste si se roaga, insa ceea ce cred e ca de prea multe ori lasam totul sa faca Domnul. Si cand spun asta nu ma refer la independenta fata de El, ci ma refer ca avem si noi o parte pe care trebuie sa o facem. E adevarat ca postul e una din ele, insa cred ca Domnul ne cheama la altceva decat la un post de dimineata pana la ora 14 si cred ca ar trebui sa avem o alta stare inaintea Domnului, o stare de asteptare activa, in care El sa lucreze. Despre asta voi predica duminica…despre a-L astepta pe Domnul 🙂 si cum ar trebui sa facem asta.

  4. nu voi fi acasa duminica …dar Doamne ajuta ca ceea ce El iti pune pe inima sa ajunga sa transforme inimi, atitudini si comportamente…sa dea speranta, curaj si dorinta de a lucra impreuna pentru a face cunoscuta imparatia Sa tuturor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s