FILADELFIA: prima seara de tineret dupa vacanta de vara

Da. A venit mai repede decât sfârşitul vacanţei. A venit mai repede decât studenţii. Totuşi, a venit la momentul perfect, binecuvântat de Domnul!

Duminică, 2 sept, s-a consumat la Filadelfia prima seară de tineret din această toamnă. Cu puţini tineri în sală, de fapt cu puţini în sală. Dar pentru cei câţiva care au fost, cred că a fost o seară aparte, deosebită, caldă, introspectivă. O seară în care Domnul ne-a bucurat, ne-a dăruit viaţă, ne-a învăţat. Seara a început cu un timp de rugăciune în care l-am rugat pe Domnul să ne ajute să devenim mai sinceri, mai comunicativi între noi, mai deschişi unii faţă de alţii, mai transparenţi, mai îngăduitori şi mai dispuşi să ne încurajăm, să ne susţinem, să ne iubim. Cred că îndemnul acesta, argumentaţia, expunerea, au fost sub călăuzirea Duhului Sfânt. Avem nevoie să redevenim o familie, să ne redescoperim ca fraţi şi surori în Domnul Isus. Fără această conştiinţă, biserica nu poate exista, pentru că una dintre principalele caracteristici ale bisericii este comunitatea în comuniune sfântă, iubitoare de fraţi şi slujitoare unii altora. Dumnezeu să ne vinecuvânteze cu redescoperirea a ceea ce inseamnă părtăşia frăţească, fără de care individualismul fiecăruia dintre noi va da lăstarii otrăvitori ai nepăsării, insensibilităţii, lipsei de compasiune şi de implicare.

Apoi l-am slăvit pe Regele nostru. Si două imnuri m-au mişcat în mod deosebit. Le redau în interpretarea unor artisti creştini, desi clipurile de pe youTube nu pot reconstrui atmosfera de închinare, nici vibraţia închinătorului, ci doar pentru a vă face o oarecare idee despre ceea ce s-a intonat. S-a cântat divin “Fără harul Tău…” şi apoi toţi cei prezenţi am declarat dorinţa de a sta mereu lângă Domnul (“Vreau lângă Dumnezeu să stau mereu”).

Predica a fost o deschidere, o despachetare a primului verset din Romani, prezentarea lui Pavel destinatarilor săi:

 1 Pavel, rob al lui Isus Hristos, chemat sa fie apostol, pus deoparte ca sa vesteasca Evanghelia lui Dumnezeu… adică

Pavel,

rob al lui Isus Hristos,- într-o lume în care orice om liber nu punea preţ pe opiniile unui sclav

chemat sa fie apostol,- având o slujbă pe care nu şi-a luat-o singur

pus deoparte ca sa vesteasca Evanghelia lui Dumnezeu- mântuit, chemat, ales, sfinţit pentru ca să împlinească un scop hotărât mai dinainte de Dumnezeu.

Cum suntem noi? Cum ne prezentăm noi? Cât de mult ne preocupă aparenţele? Dar agenda personală? Sunt preocupat de a cunoaşte şi a împlini scopul lui Dumnezeu în viaţa mea, sau încerc să îl fac pe Dumnezeu un garant al succesului scopurilor mele?

Acest mesaj m-a împins spre meditaţie: SCLAV DAR LIBER SAU LIBER DAR SCLAV? 

Cred că Dumnezeu este preocupat să lucreze prin şi cu generaţia tânără. Cred că generaţia tânără are ceva de afirmat sub călăuzirea lui Dumnezeu.

Advertisements

2 thoughts on “FILADELFIA: prima seara de tineret dupa vacanta de vara

  1. ma bucur ca au inceput din nou serile de tineret…sa dea Dumnezeu sa ne aduca din nou impreuna aceste seri de tineret…sa nu mai fim atat de “straini” unii cu altii…
    nu am stiut ca va fi prima seara de tineret duminica….cu siguranta voi fi prezenta data viitoare:)
    suuperbe melodii…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s