Metanoia si Cristi Barbosu…

Cristi Barbosu

Vestile ca biserica Metanoia are probleme m-au intristat, asa după cum mă mâhnesc orice veşti despre biserici care au probleme. Luptele intestine dintre oamenii din conducerea bisericii sunt dureroase si lasă urme greu de vindecat în rândul comunităţii. Mai mult, lasă o idee că este ok să ne luptăm unii cu ceilalţi, să ne muşcăm şi să ne facem găşti. Oricum, perioada pe care o parcurge biserica Metanoia sper să fie rapid vindecabilă, deşi demisia pastorului Cristian Barbosu şi a comitetului mă face să prevăd un drum lung al regăsirii de sine a celor care au rămas în acolo.

De ce mă doare pentru biserica Metanoia? (m-am gândit mult dacă să dau acest link, pentru simplul motiv că poate când vei citi aici va fi cu totul altceva decât azi 18.02. Azi, totul e ok cu excepţia paginii de pornire <Home> unde nu mai există decât anunţul demisiei lui Cristi şi a echipei sale. Totuşi…) Deci, de ce sunt trist: pentru că într-o perioadă de căutări, de bâjbâieli, într-o perioadă în care tineretul bisericii Filadelfia îşi căuta calea spirituală a devenirii sale, Dumnezeu ne-a adus un val de lumină, de încurajare, de inspiraţie prin resursele dela Metanoia. Cărţile lui James MacDonald (Doamne schimbă-mi atitudinea şi Doamne vreau cu adevărat să mă schimb) le-am cunoscut prin intermediul bisericii Metanoia. Le recomand oricărui creştin care cu adevărat vrea să se lase în mod sincer prelucrat de Dumnezeu. Atitudinea, managementul lucrării spirituale, valorificarea energiei tinerilor din biserică, filosofia lucrării cu grupurile mici, necesitatea găsirii viziunii de lucrare pe care Dumnezeu o are pentru noi şi apoi identificarea traseului pentru realizarea ei, au fost zone importante în care biserica Metanoia şi BIG au fost surse binecuvântate de inspiraţie.

Intre altele, în 2008 TBF a fost binecuvântat să aibă la conferinţa IMPACT organizată în biserica Filadelfia prezenţa pastorului Cristi Barbosu, un moment pe care Dumnezeu l-a transformat dintr-un impuls într-o preocupare pentru sfinţenie pentru mulţi tineri din cadrul bisericii. Modelul bisericii Metanoia a fost mereu în atenţia noastră şi nu pot spune decât că sunt recunoscător pentru faptul că acest om a marcat într-un mod pozitiv viaţa mea de credinţă.

Îmi doresc ca dezamăgirea să nu-l oprească din lucrare şi să continue în România ceea ce a început pentru zidirea bisericii lui Cristos! Bisericii Metanoia îi doresc vindecare.

 

Advertisements

4 thoughts on “Metanoia si Cristi Barbosu…

  1. Cristian Barbosu este un om al lui Dumnezeu. Ma rog pentru el ca Domnul sa-l intareasca sa treaca cu bine in focul acesta, sub gloantele fariseilor erijati in “apologeti”. Acesti acuzatori folosesc orice fel de arme, mai putin cele ale luminii. In pofida tuturor carcotasilo ramanem alaturi de tine Cristian si ne rugam ca Dumnezeu sa iti dea multa propasire in continuare in tot ceea ce faci.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s