Cristi Barbosu si conceptul Metanoia merg mai departe

Stiri crestine, via Perspective Eterne :

Cristi Barbosu

Avem in sfarsit o locatie stabila a bisericii! Suprinzatoare? Prea putin spus. Adevarul este, ca toti am ramas surprinsi de modul in care Dumnezeu ne-a calauzit inspre aceasta locatie permanenta pentru biserica noastra. Dupa ce am cautat, evaluat si negociat cu multe alte locatii in Arad, in ultimile zile Dumnezeu ne-a inchis toate celelate usi si ne-a indrumat inspre aceasta.

O locatie frumoasa, situata in zona centrala, cu o sala de aproximativ 400 de locuri, sali adiacente pentru lucrarea cu copiii si alte facilitati deosebite, si in plus si la un pret deosebit! Si totusi, nu ne-a fost usor sa acceptam oferta … fiindca locatia este cunoscuta in lumea aradeana ca fiind un loc infam, un context si o sursa cunoscuta a promovarii pacatului.

Locatia pentru ani de zile a fost una dintre cele mai cunoscute discoteci din Arad (Viva), iar mai apoi a devenit bar, sala de jocuri de noroc si Bingo – ceea ce este si in prezent. Fiindca fostii chiriasi nu au reusit sa isi mute inca obiectele (barul, jocurile, bingo), duminica, 24 februarie, cu ocazia primei noastre intalniri, ne-am inchinat si am predicat Cuvantul in aceeasi sala cu tabelele de Bingo pe pereti, cu barul si jocurile de noroc in holul bisericii, dar L-am laudat pe Dumnezeu si am sfintit locul pentru Gloria Lui! Adevarul este ca intr-o Europa in care multe biserici se transforma des in cluburi, discoteci, sau sali de teatru, pentru noi a fost de neimaginat sa fim noi cei care sa traim transformarea unui loc al depravarii intr-o biserica!

Fara doar si poate, este un har prea mare pe care Domnul ni l-a dat! Sincer, am ramas surprinsi si ne-am mirat de ce El alege sa Se foloseasca de noi, mai ales acum la inceput, cand si asa suntem firavi si in proces de vindecare si stabilizare! Dar am luat-o ca un semn de la Domnul, ca o incurajare extraordinara, neasteptata a Celui Divin. Fiindca dorinta si rugaciunea noastra a fost dintotdeauna sa cautam sa rascumparam vieti adancite in pacat, si Domnul ne-a adus multi oameni de acest gen in biserica si ia facut marturii vii ale harului Sau bogat! Dar sa poti sa ai privilegiul de a rascumpara nu doar suflete, ci si locuri, contexte, care promoveaza pacatul, care genereaza ispite si atrag oamenii in pacat, este o mare victorie pentru Imparatia lui Dumnezeu. Cel putin noi asa o vedem si asa ne intelegem rostul, anticipand ca Domnul sa faca lucrari mari in acest loc! Chiar astazi, cu ocazia primului nostru serviciu, 7 persoane si-au predat viata Domnului Isus! De aceea Il laudam, Ii multumim si ne rugam sa ne faca vrednici de o asemenea chemare si de acest gen de transformari christice.

Rugati-va cu noi ca sangele lui Isus sa curateasca acest loc, ca Duhul Sfant sa-l umple de prezenta si putere, ca Tatal ceresc sa supuna, sa alunge si sa mustre orice duhuri care in ultimii ani au stapanit acest loc – devenit prin harul lui Dumnezeu – locul in care va fi glorificat numele Lui! In urmatoarele saptamani sala va fi eliberata de catre cei ce detin si organizeaza jocurile de noroc si din acel moment vrem sa intram intr-un proces de renovare si reamenajare a acestei locatii pentru a fi mai potrivita pentru intalnirile bisericii noastre (serviciile de inchinare, grupurile de copii, etc.). Privind la fotografiile facute in prima zi a inchinarii noastre in acest loc, inaltati o ruga pentru noi!

Cristi Barbosu 2

Advertisements

4 thoughts on “Cristi Barbosu si conceptul Metanoia merg mai departe

  • Bine Cornel, da’ eu nu am zis asta si tu nu ai adus nici o lamurire 🙂
   Conceptul Bisericii este a lui Dumnezeu. Modelul fiecarei biserici e mai mult sau mai putin inspirat de Duhul lui Dumnezeu, mai apropiat sau mai departat de Scriptura, mai spiritual sau mai seculare… Conceptul Metanoia nu e a lui Cristi Barbosu… stii ceva si nu vrei sa ne zici si noua?

   Binecuvantari !

 1. Nu am avut timp ieri…
  Metanoia s-a nascut inainte si fara CB. CB nu are nici un interes sa mearga mai departe in varianta Metanoia, de aceea a si decis sa o paraseasca.
  Din nefericire, toti ce care au incercat sa eticheteze Metanoia, nu au fost pe acolo, nu stiu despre ce este vorba.
  CB a lasat sa se inteleaga din cominicaul sau, lucruri incomplete, chiar neadevaruri. Nu s-a luptat cu legalisti in Metanoia, pentru ca Metanoia a depasit pragul legalismului la infintarea ei acum 8 ani.

  • Multumesc Cornel. Dumnezeu sa binecuvanteze Metanoia si sa binecuvanteze si noua biserica pastorita de C.Barbosu. Pana la urma ar trebui sa ne bucuram ori de cate ori se multiplica bisericile evanghelice.
   Sent from my Nokia phone

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s