Satanizarea

hell

Am rămas uimit să aflu că unul dintre cei mai proeminenți mentori ai socialismului, Karl Marx- demolator al conștiinței creștine, omul care a determinat (prin filosofia sa, prin scrierile lui și prin prelegerile promovate) instaurarea dictaturilor comuniste cu milioanele lor de victime- a fost la un moment al vieții atins de cercetarea lui Dumnezeu. Acest om, a fost atins de Domnul și L-a recunoscut, a înțeles nevoia omului de Cristos și măreția relației cu Domnul Isus.

Înainte ca gestul revoltei să mute acest geniu în zona maleficului, înainte de satanizarea conștientă a propriei persoane și de pășirea voluntară într-o dedicare pentru predicarea apostaziei, a urii și a blasfemiei, Marx a cunoscut mila și iubirea Tatălui și a exprimat această cunoaștere.

Drumul parcurs de la înțelegerea profundă a mântuirii până la revoltă, ură, negarea lui Dumnezeu, promiscuitate a fost scurt. Teologul apostat, Bruno Bauer, filosof, politician, critic al Bibliei, inclusiv lector de teologie la Universitatea din Bonn, inițial adept al teologiei liberale, negând dumnezeirea lui Cristos, a miracolelor și a calității documentare a Evangheliilor a avut influența decisivă asupra tânărului Marx. Puterea de convingere a lui Bauer a fost enormă. Deși a cunoscut credința și s-a luptat pentru a rămâne credincios, odată căzut Bauer mărturisea că îi este cu neputință să se opună unui frecvent imbold demonic de a proclama ateismul, iar în Marx simțea că revolta lui contra Domnului prinde cele mai puternice rădăcini.

Lupta lui Bauer pentru a rămâne credincios a fost sinceră. Iată ce scria el ,,De cand am inceput sa ma indoiesc, ma rog zilnic pentru adevar, aproape toata ziua. Si totusi, pentru mine nu mai exista cale de intoarcere. Lacrimile imi curg pe obraz in timp ce scriu aceste randuri.”* Odată înfrânt, nu a mai avut puterea să se ridice ci a trecut de partea întunericului. El mărturisește într/o scrisoare:

,, Tin conferinte aici, la Universitate, in fata unui mare auditoriu. Nu ma mai recunosc atunci cand proferez blasfemii de la amvon. Acestea sunt atat de mari, incat acestor copii nevinovati li se face parul maciuca.

In timp ce hulesc, imi amintesc cum lucram acasa cu evlavie la o apologie a Sfintei Scripturi si a Apocalipsei. In orice caz, un demon cumplit pune stapanire pe mine ori de cate ori ma urc la pupitru si sunt atat de slab incat sunt nevoit sa ma predau lui… Spiritul meu de hula va fi satisfacut numai daca mi se va permite sa predic ateismul in mod oficial ca profesor.“*

Iar ucenicul și-a depășit profesorul. La exact 100 de ani de la nașterea lui Marx, a dat rod cea mai oribilă manifestare a urii pe care a promovat-o: dictaturile socialiste în forma comunismului și a nazismului (Marx s-a născut în 1818, iar în februarie 1917 prin revoluția bolșevică Lenin a instaurat marxismul extrem sub forma comunismului). Va rog, vedeți acest film… încercati sa ramaneti inaintea imaginilor măcar primele 10 minute:

Untitled

Dar sa revin la cele cu care am inceput articolul:

Iată câteva dintre cuvintele lui de creștin-

Prin dragostea lui Hristos ne intoarcem inimile totodata catre fratii nostri care sunt legati de noi in chip launtric si pentru care El S-a dat pe Sine insusi ca jertfa. Unirea cu Hristos confera inaltare spirituala, mangaiere in necazuri, pace sufleteasca si o inima capabila de dragoste pentru aproapele tau, capabila de orice fapta buna si nobila – nu de dragul ambitiei si al gloriei, ci numai de dragul lui Hristos.” (mai mult AICI)

*) NOTĂ:

Citatele marcate cu asterisc sunt preluate din cartea pastorului RICHARD WURMBRAND, ”Marx și Satan”:

marx

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s