Echipa ta are nevoie- (1) DE DEZVOLTARE

NWM

Echipa ta trebuie să lupte

Echipa ta trebuie să supravieţuiască

Echipa ta trebuie să învingă

 

De ce ai construi o echipă dacă nu pentru a atinge un scop?

Cum să atingi un scop dacă nu atingând obiectiv după obiectiv, cucerind rând pe rând fiecare piedică, fiecare obstacol şi bucurându-vă împreună de fiecare pisc pe care aţi lăsat o urmă a trecerii voastre?

 

Pentru a supravieţui ca echipă, pentru a realiza visul pentru care v-aţi adunat împreună, Echipa are nevoie de câteva lucruri esenţiale. Desigur, le cunoşti. Dar câteva dintre ele nu strică să ţi le aminteşti şi să ţi le aminteşti iarăşi şi să nu le uiţi 🙂

 

Echipa ta are nevoie de câteva lucruri estenţiale.

 

Primul se referă la DEZVOLTARE. Dezvoltarea este de două tipuri: internă şi expansivă. Dezvoltarea internă depinde în mare măsură de lider, poate fi stimulată şi implementată. Dezvoltarea internă se face prin  ECHIPARE şi ANTRENARE:

 

“Echipare” este un cuvânt care are aceeaşi rădăcină lingvistică cu termenul “Echipă” şi face parte din aceeaşi familie lexicală cu “Echipament”.

Echiparea este acţiunea de a pregăti, de a înzestra, de a instrui în vederea misiunii. Echipamentul reprezintă ansamblul de instrumente şi accesorii necesar pentru realizarea misiunii. 

 

Echipa ta are nevoie de a beneficia de pregătire. Dacă vrei succes, echipează-ţi echipa. Valoarea echipei tale este cea care asigură succesul misiunii tale. Puterea echipei tale este măsurată după înzestrările lor. Înzestrează-i cu unitate, cu comunicare, cu sinceritate, cu entuziasm, cu ataşament.

Echipează-i cu cunoştinţele necesare. Nu precupeţi nici un efort ca să adaugi valoare fiecărui membru al celor pe care-i conduci. Dacă vrei succes, antrenează-i.

 

Antrenamentul este exersarea în vederea menţinerii si dezvoltării unor deprinderi si abilităţi. Învăţarea lucrurilor trebuie sedimentată prin antrenare. I-ai învăţat? Arată-le cum se aplică în practică. Le-ai arătat? Condu-i într-un proiect in care să facă ei înşişi. Crează conjuncturile in care echipa ta să poată exersa ceea ce aştepţi de la ea.

 

Efes. 4:12-13 ne spune că slujbele spirituale au fost date în vederea echipării sfinţilor. Eşti responsabil să slujeşti de aşa manieră ca grupul tău să fie echipat si antrenat. 

 

Succes!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s