Echipa ta are nevoie (7) de sinceritate și speranță

Eric Geiger spunea într-un articol că în vremuri dificile liderii TREBUIE să facă două lucruri: 1) să definească realitatea și 2) să aducă speranță

1. Definirea realității este o datorie față de cei pe care trebuie să îi conducă în vremurile dificile; aceștia au dreptul să cunoasca realitatea și doar cunoscând situația în care se află pot să acorde încrederea lor celui care îi conduce; oamenii trebuie să știe adevărul complet despre situația în care se găsesc, (altfel cel care ar trebui să lucreze spre binele lor își minte oamenii și adevărul nu este în el- nota mea).

2. În al 2-lea rând, pe măsură ce oamenii înțeleg dificultatea și realitatea dureroasă în care se află, conducerea trebuie să le pună înainte un viitor plin de speranță. Asta nu înseamnă însă promisiunea că va fi mai bine, ci înseamnă oferirea unui plan realist care să fie îmbrățișat de comunitate. Înseamnă îndreptarea privirilor oamenilor spre Isus. Înseamnă învățarea oamenilor despre beneficiile greutăților prin care trecem, despre maturitatea care se formează în dificultate.

storm

(imaginea: Rembrandt, Furtuna de pe Marea Galileii)

În articolul lui, Geiger subliniază: We can even say that in some sense, leaders aren’t really necessary if there aren’t challenges and difficult seasons. The truth is leaders are both revealed and developed in times of trial.

 

.

Aici, colectia de articole Echipa ta are nevoie de…

Advertisements

2 thoughts on “Echipa ta are nevoie (7) de sinceritate și speranță

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s