Predestinat (1 Tes. 5:1-11)

Duminică vom continua incursiunea în 1 Tesaloniceni, ca să vedem că Dumnezeu are planuri precise și termene clare în istoria lumii. Ne vom uita la Dumnezeu, un Dumnezeu care clocotește de mânie, dar paradoxal, nefiresc pentru logica omenească, este un Dumnezeu care dorește ca oamenii să fie salvați de clipa răzbunării Lui.

El a pregătit o zi teribilă, cataclismică, înfiorătoare, o zi a revărsării mâniei Lui peste cei răzvrătiți, peste cei care au iubit mai mult întunericul decât lumina, peste cei care măcar că L-au cunoscut nu L-au onorat, peste cei care, deși conștiința lor îi acuză, săvârșesc nelegiuirea și mai mult, îi elogiază pe cei care fac astfel de nelegiuiri. Ziua ororii, ziua judecății, va veni pe neașteptate, va veni cu siguranță și nimeni nu va scăpa.

thief-in-the-night

Când va veni Ziua Domnului? Ea aparține viitorului. Acest viitor poate fi peste ani, poate fi peste o săptămână, mâine sau în minutul următor. O zi de durere cum nu a mai fost niciodată în istoria umanității. O zi de care nimeni nu se va putea ascunde. O zi a plânsului și a celei mai crunte apăsări… ÎN VIITOR.

v. 9 – 10: Dar Dumnezeu care este bun și dorește ca toți oamenii să vină la mântuire, a creat o scăpare.

EL NE-A PREDESTINAT PENTRU MÂNTUIRE (ÎN TRECUT)!

jesus-h

El a creeat un adăpost în Cruce, acolo Isus Cristos este unicul loc de refugiu din calea urgiei lui Dumnezeu, un portal care poate fi accesat ÎN PREZENT.

Ioan 3:16. Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.

17. Dumnezeu, in adevar, n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El.

18. Oricine crede in El nu este judecat; dar cine nu crede a si fost judecat, pentru ca n-a crezut in Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s