11 lecții de la deschiderea SHEMA Romania 2016

Sâmbătă 29 octombrie, o nouă promoție de absolvenți a pășit pe podiumul Scolii Biblice SHEMA România! pentru decernarea diplomelor la încheierea a doi ani de studii și, totodată, s-a inaugurat un nou ciclu de studii. Au fost apreciați oameni, dar a fost glorificat Dumnezeu, fără de care orice efort omenesc poate aduce doar rezultate omenești.

shema-2016-abs

Iată o breviară cronică a evenimentului găzduit, ca de fiecare dată, în cadrul Bisericii Betania alheva_facebook îmbrăcată de această dată în decoruri cu elemente tradiționale și decorată în temă rustică, așa cum șade bine în vremea roadelor:

Absolvenții, în număr de 12, au fost felicitați, îndemnați să aplice ceea ce au prmit și să continue să se adâncească în Cuvântul lui Dumnezeu. Noii cursanți au fost motivați puternic să păstreze bucuria și pasiunea începutului pe tot parcursul lunilor de studiu, să nu cedeze în favoarea confortului și să-și dedice timp și energie în studiul materiilor.

Multumim pastorului Costel Grămadă alheva_facebook , pentru colaborarea sa personală și pentru sprijinul acordat Școlii SHEMA prin parteneriatul cu GU România alheva_facebook, al cărei director este!

I. În prima parte a programului:

 • Alexandru Ionescu  alheva_facebook, a prezentat  4 ingrediente esențiale pentru o slujire eficientă:

slujire

 

Toți cei de față au fost chemați la o rugăciune pentru ca Dumnezeu să binecuvânteze slujirea creștină a celor prezenți cu cele 4 elemente necesare.

 

 

 • Dan Rotar alheva_facebook, a adus în prim plan portretul lui Ezra așa cum apare în cap. 7:10 a cărții care-i poartă numele, prezentând 3 scopuri personale pentru Evanghelie:

Ezra își pusese inima                                                      ezra

 1. să adâncească și
 2. să împlinească Legea Domnului, și
 3. să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. 

 

 • Pavel Magdici alheva_facebook a chemat audiența la rugăciune, o rugăciune structurată pe rugăciunea ap. Pavel din Filipeni 1:9-11, subliniind 3 aspecte ale vieții creștine care îl glorifică pe Dumnezeu:

pavm

…mă rog

 1. ca dragostea voastră să crească tot mai mult în cunoștință și orice pricepere,
 2. ca să deosebiți lucrurile alese,
 3. [ca] să nu vă poticniți până în ziua venirii lui Hristos, 

pentru ca

 • să fiți curați și
 • plini de roada neprihănirii, prin Isus Hristos,

spre slava și lauda lui Dumnezeu.

 

II. Partea a doua a programului a fost dedicată mesajelor pastorale

 • Pastorul Iacob Berghianu alheva_facebook , pornind de la 2 Petru 1:19 a motivat pentru atașamet față de Biblie arătând importanța aprofundării Scripturii în întunericul moral și spiritual tot mai profund al zilelor noastre și exprimând faptul că atitudinea față de Cuvânt este, de fapt, atitudinea față de Dumnezeu.

În mod practic, există 5 discipline ale rămânerii în Cuvântul Domnului, fiecare putând fi asociată unui deget:

iberg

Trebuie folosite toate cele 5 degete ale minții pentru utilizarea eficientă a sabiei Duhului, care este Scriptura

De asemenea, pastorul Berghianu, inițiatorul și cofondator al Școlii, a anunțat intenția de a demara în 2017 un curs de profetologie și apologetică.

 • Pastorul Ioan Onițiu alheva_facebook i-a încurajat pe cei prezenți să aibă o abordare corectă față de studiu și să urmeze exemplul lui Ezra, care a adâncit Legea Domnului, a împlinit-o și s-a dedicat învățării altora. 

3 binecuvântări ale minții pe care le oferă Dumnezeu: Dan. 1/17 Dumnezeu a dat acestor patru tineri (Daniel și la prietenii lui deportați în Babilon) știință și pricepere pentru tot felul de scrieri, și înțelepciune; mai ales însă a făcut pe Daniel priceput în toate vedeniile și în toate visele.

Dumnezeu este cel care binecuvântează efortul învățării. De aceea, cei care încep cursurile școlii biblice trebuie să fie puternici și să nu renunțe. Psalmul 1:3 ilustrează principiul începe, continuă, finalizează! Pregătirea academică făcută sub binecuvântarea lui Dumnezeu aduce rezultate deosebite: despre Domnul Isus se spune că uimea poporul cu învățătura Lui și că îi învăța cu putere (Matei 7:28-29). Fiți gata să plătiți prețul studiului, pentru că Dumnezeu este gata să vă dea știința, priceperea și înțelepciunea!

onitiu

 •  A urmat mesajul pastorului Petru Aron alheva_facebook, care pe baza versetului 32 din 1 Cron.12, a creat o paralelă

– între cei 200 de ofițeri fără arme de luptă ai regelui-păstor David, fiii lui Isahar, dar care erau înarmați cu harul  de a cunoaște vremurile și

– noi, care suntem în slujba Regelui-Păstor Isus; actualizarea se face prin 2 Cor.6:2-3: astăzi e vremea pentru a fi promotori ai Împărăției, pentru o lucrare amprentată de Duhul lui Cristos –

aront3

 •  În încheierea cuvântărilor pastorale, pastorul Matei Baciu alheva_facebook a prezentat bazat pe principiul din 2 Cor. 9:16, 4 scopuri ale investiției Școlii SHEMA în cursanți:

puiub

Totodată, în calitate de pastor al Bisericii Betania Tg. Mures, biserica ce găzduiește cursurile SHEMA, a exprimat bucuria de a avea posibilitatea de a oferi facilitățile necesare pentru desfășurarea în condiții excelente a cursurilor.

III. Partea a treia, decernarea diplomelor și certificatelor:

 • Emanuel Andruș alheva_facebook înainte de a felicita pe fiecare absolvent în parte și de a-i înmâna diploma sau certificatul, a avut cuvinte de apreciere pentru cei care au absolvit un an de studii sau pentru integraliștii celor doi ani și bazat pe Iosua 1:8, au fost prezentate 4 atribute ale Cuvântului lui Dumnezeu care asigură o conduită  conformă voii Lui:

ema

 • FELICITĂRI ABSOLVENȚILOR!!!

diploma

 • 3 lecții din partea absolvenților

abs

 1.  fratele IOAN TESCARIU, în vârstă de 72 de ani, a mărturisit bucuria de a fi fost cursant și motivat de dorința pentru studiu a ap. Pavel (din 2 Timotei 4:13 ), ar mai dori să reia sursurile SHEMA Ro.
 2. fratele RADU MOLDOVAN, ”SHEMA România este un răspuns la nevoile bisericii”.
 3. fratele IOAN BUDA, ”ne facem timp în fiecare zi pentru lucruri trecătoare, dar să ne facem timp și pentru ceea ce nu va trece odată cu lumea aceasta”

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s